Pelmeni bana göre mantının irisi ve kolay mantı; özellikle çalışan hanımlar için pratik. Pelmeni tarifini aldığım arkadaşım yeturlalezzetkarelerinin blog linkini veremiyorum sanırım blogunda bir sorun var sayfası kapanmış görünüyor...Esasen bir Rus yemeği olan pelmenin malzemelerine gelince bildiğimiz mantıdan pek bir farkı yok..
3 bardak un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
su ( yoğurmak için )
İç malzemeleri :
250 gr kıyma
1 kuru soğan
tuz
karabiber
1 kaşık irmik
Üzerine
sarımsaklı yoğurt
tereyağ
Yapılışı : Un yumurta ve tuz bir kaseye alınarak azar azar su eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilerek üzerini örtüp yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır ...
Bu arada iç malzemeler hazırlanır.. Soğan ince ince doğranarak kıyma, tuz , karabiber ve irmik eklenerek iyice karıştırılır...
Dinlenen hamur unlu tezgah üzerinde çok ince olmayacak şekilde açılarak çay bardağı veya su bardağıyla daireler çıkartılır...
Bu dairelerin bir kenarına hazırlanmış olan kıymalı harçtan bir tatlı kaşığı kadar konarak ikiye katlanır (poğaça görünümünde olacak şekilde olmalı ) katlanan hamurun iki ucunu birleştirip hafifçe bastırarak birbirine yapıştırılır..Tüm hamur bu şekilde yapılarak tuzlu kaynar suda pişirilip üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağı dökülerek sıcak servis edilir...
Afiyet olsun.......
19 yorum:
yıldızcığım eline sağlık canım güzel olmuş. bu arada senin armutlu tartını yaptım. nefis oldu canım yayınladım. sağ olasın sayende kolay bir tart tarifine kavuştuk. sevgiler
Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.Ben emekliyim ama pratik tarifleri seviyorum.Sevgiler:)
değişik bir mantı canım.ama çok güzel görünüyor.ellerinesağlık.sevgiler.
Sadece şekli farklı bir mantı değil mi? Çok severim sarımsaklı yoğurtlu herşeyi. Mantıyı da çok sevdiğim için bunu da beğeneceğime şüphe yok. Ellerine sağlık Yıldız.
hep yapmak istemişimdir ..
yeşimde görmüştüm bu tarifi ama denemek nasip olmadı ellerine sağlık canım
sevgiler
ilginç bir isim koymuşlar.
tekrdağlı bir arkadaşım vardı onlarda böyle kapatıyorlar ve içine pirinçli bir karışım koyuyorlardı.
mantı olsun da şekli şemali sorun değil aslında demi:)))
teşekkürler canım sevgiler
Yildizcigim,cok tuttum bu mantiyi
tadi ayni olduktan sonra ha kücük ha büyük ne farkeder.Ellerine saglik,yiyenlere afiyetler olsun
CANIM ABLAM ELLERİNE SAĞLIK HARİKA OLMUŞ
:)
BENDE ÖDÜLÜN VAR...
Selamlar canım buloğunu izlemeye aldım mükemmel bana da beklerim Ferideco'ya yalnız Pelmeni çok güzel ve leziz görünüyor ellerine sağlık...
Denemek lazım biraz hamuru kalın olur gibi geldi bana.Ellerine sağlık,sen yaptığına göre kesin güzeldir,sevgiler
blogumda bu güzel lezzetleri bekleyen bir ödül var. uğramanız ve almanız dileğiyle...ellerinize sağlık.
Merhabalar Yıldız Hanım;
Bende ödülünüz var alırmısınız :))
Sevgilerimle...
Eda
Büyüksün.
Ellerine sağlık.
Bakalım katlama işini becerebilecekmiyim.
Mantı sever anne Çiğdem
YILDIZIM NERELERDESİN BENDE ÖDÜLÜN VAR İDİ.HERKES GELDİ SEN GELMEDİN GİBİ.
BU ARADA MANTI ÇOK GÜZEL PRATİK LEZİZ. ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM. BENDE EPEYDİR SANA UĞRAYAMAMIŞTIM ÖZLEDİM. SEVGİLER.
Pelmeni, enteresanmış ismi.Yapımını da kolay anlatmışsınız.Yapmak gerekecek.
sevgilerle
Kendi isteğiyle kapatmış Yıldız hanım...facebooktan duyurmuş birileri kötü eleştiriler mi ne yazmış...herneyse çok arkadaşları kızgın kimseye bişey demeden kapattı diye...mantı çok güzel gözüküyor..eline sağlık..
Canım ablam ellerine sağlık.
Mmmmmmm misler gibi.
çok ilginç geldi denemem lazım :)
Yorum Gönder