Her yöreye ait sulu köfte hatta her ailenin bile farklı sulu köfte tarifi vardır ...
Bu da bizim usul sulu köfte....
200 gr kıyma
1 kuru soğan
1 yumurta
bir kaç dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
bir tutam maydanoz ( ince ince kıyılmış )
1 çay bardağı pirinç ( yıkanmış )
bir iki kaşık un ( köfteleri bulamak için
Soğanı rendelenerek kıyma ve diğer malzemeler ile birlikte yoğuralım...
Bilge büyüklüğünde yuvarlanarak unlu tepsi içinde sallanarak her taraflarını una bulanması sağlayalım......
İç malzemeler :
1 patates
1-2 havuç ( büyüklüğüne ve damak tadınıza göre )
1 kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
Yapılışı :
Köfteler hazır olunca yemeğimizin soğanını ince ince kıyıp zeytinyağı ve tereyağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavuralım...
Öte yandan havuç ve patatesleri küp küp doğrayarak kavrulan soğanlara ekleyerek devam soteliyelim kararınca tuzunu da koyarak 1 litre sıcak su ilave ederek hazırladığımız köfteleri suya salalım ve 15-20 dakika kısık ateşte pişirerek biraz dinlendirelim...
Sıcak olarak servis edelim.
afiyet olsun......
8 yorum:
Canım ellerine sağlık çok severim
hayırlı cumalar sevgiler.
canım ellerine sağlık...
çok güzel bir sunum olmuş...
bende 1 tabak istiyorum :))
kocaman sevgiler...
annemler bayılır bu tarife ellerine sağlık
Ellerine sağlık, tam rejimlik bu güzel görünüyor. Her ne kadar aklım hala boyozda kalsada :) rejime iyi gider bu tarifi bugünlerde yapmak lazım :) Grş sevgiler...
Bizim evde de çok sevilir. Ellerine sağlık canım.
Ellerine sağlık canım.Sizin usul terbiyeli köfteyi çok beğendim.Sevgiler:)
Ben ekmek içi koymuyorum daha mı iyi oluyor denemek lazım. Sunum da çok güzel. Elinize sağlık.Üzerine kıyılmış ıspanak veya kereviz yaprağı koyuyorum bir taşım kaynıyor. Aroma için.
çok severim sulu köfteyi bende ekmek içi koymadan yaparım genelde ve uzun zamandır yapmamıştım görünce özlediğimi hissettim:))
Yorum Gönder