Onca emek verip bir çok malzeme kullanarak kabarmayan hamurlar sanırım bir çoğumuzun başına gelmiştir.
O halde benden size bir kaç püf noktası...
1. Ben özellikle tek kullanımlık instant mayaları tercih ediyorum.
2. Paketin üzerindeki son kullanma tarihine mutlaka göz atın.
3. O da sıcaklığı çok önemli, yaz aylarında sorun olmasa da kışın mutlaka mayaladığınız hamuru sıcak oda da tutun....
4. Hamurun içine süt ve bir yemek kaşığı şeker ilave etmeniz halinde daha iyi sonuç alacaksınızdır ancak süt mutlaka ılık olmalı çok sıcak süt kullanmayın...
5. Süt, şeker ve mayayı bir kasede karıştırarak una ekleyin.
6. Tuzu direk mayanın üzerine dökmeyin unun içine karıştırarak kullanın...
7. Hamurunuzu mayaladıktan sonra üzerini örtün....
Bu püf noktalarıyla puf puf kabaran hamurlar mayala bileceğinizden eminim , şimdiden kolaylıklar dilerim.....
NOT : Evde bir yumurcak varsa , mayaladığınız hamurunuzu bir an olsun gözünüzün önünden ayırmayın siz bir an arkanızı döndüğünüz anda o " angaranın bağları, büklüm büklüm yolları " eşliğininde hamuru darbukaya çevirebilir yani ben den söylemesi gözümün içine baka baka hamuru bile öpüyor varın gerisini siz düşünün .....
Bi itirafta da bizim evde hamur işi yiyen misafirlerimize gelsin, bizim evde yediğiniz çörekler pişmeden önce hamuru mucuk mucuk öpülüyor :))
hamur nasıl kabartılır ? |
2. Paketin üzerindeki son kullanma tarihine mutlaka göz atın.
3. O da sıcaklığı çok önemli, yaz aylarında sorun olmasa da kışın mutlaka mayaladığınız hamuru sıcak oda da tutun....
4. Hamurun içine süt ve bir yemek kaşığı şeker ilave etmeniz halinde daha iyi sonuç alacaksınızdır ancak süt mutlaka ılık olmalı çok sıcak süt kullanmayın...
5. Süt, şeker ve mayayı bir kasede karıştırarak una ekleyin.
6. Tuzu direk mayanın üzerine dökmeyin unun içine karıştırarak kullanın...
7. Hamurunuzu mayaladıktan sonra üzerini örtün....
Bu püf noktalarıyla puf puf kabaran hamurlar mayala bileceğinizden eminim , şimdiden kolaylıklar dilerim.....
hamur |
Bi itirafta da bizim evde hamur işi yiyen misafirlerimize gelsin, bizim evde yediğiniz çörekler pişmeden önce hamuru mucuk mucuk öpülüyor :))
8 yorum:
Tavsiyeleriniz faydalı. Ben hamuru örtüp mayalanmasi için kapalı durumdaki fırına atıyorum. Çok güzel kabariyor.
Kendi siteme de beklerim.
www.yemekdeyemek.net
Ne yapsın yumurcak ama :))
O mucuk mucuk öpülen hamurlar daha güzel kabarıp daha lezzetli oluyorlardır eminim :)
mayalı hamur mıncıklamak benim de cok hosuma gider, sizin hamur da tam mınciklamalık:-)
işte o hamurdan yapılan herşeyi yemek gerek:)öyle seviliyor , öyle seviliyor ki nasıl güzel kabarmasın, havalanmasın:)
o eller varya o eller ısırılası
bugünde iki oldu veletleri hep ısırıyorum
korkacaklar benden sanırım :D
O hamur, o pofuduk ellerle elleniyor ve dahi öpülüyorsa illa ki yenir:))) Maaşallah kuzucuğa.. Ellerinize sağlık Yıldızım, ne diyeyim :)
Mayalı puf puf hamuru görünce canım harika peynirli pişi çekti. Çayın yanında harika olurdu.
Yorum Gönder