Donut, bildiğim kadarıyla genelde yağda kızartılarak yapılan özellikle Amerika'da çok tüketilen tatlı bir çörek türü ancak ben yağda kızartmak yerine fırında yaptım .....
donut |
Malzemeler :
1 yumurta ( oda sıcaklığında )
1½ bardak süt (ılık )
1 yemek kaşığı istant maya
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı ( oda sıcaklığında yumuşamış )
aldığı kadar un ( ortalama 3½ - 4 bardak kadar )
Üzeri için :
Sos ve renkli şekerlemeler
İstediğinizi kullanabilirsiniz ( ben sosu için vanilyalı pudingi olması gerekenden daha az süt kullanarak koyu kıvamlı bir puding elde ettim tabi isterseniz bal, reçel veya hazır soslarda kullanabilirsiniz
doughnut |
Un hariç tüm malzemeleri derince bir kase içinde elimizle karıştırıp azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur haline getirip üzerini örtüp yarım saat oda sıcaklığında mayalanması için bekletelim.....
İyice kabarıp mayanalan hamurumuzu bir kez daha yoğurup hafif unlu tezgah üstünde merdane ile açıp geniş ağızlı bir bardakla daireler çıkarıp daha küçük bir kalıp ile ortalarını da çıkarıp tekerlek görünümünde şekiller yapalım ve yine kabarması için üzerlerini örterek 20 dakika kadar bekletelim.....
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim ....
Fırından çıkınca biraz soğutup önce sosa sonra şekerlemelere batıraralım ve donutlarımız servise hazır....
Afiyet olsun....
Not : ortalama 13-15 adet çıkıyor....
6 yorum:
Kızartmaya bende karşıyım zorunlu değilse çok güzel bir yöntem bulmuşsunuz elinize sağlık
muhteşem bir görüntü yıldız hanım.. ellerinize sağlık..
ellerine sağlık görüntü on numara:)) afiyetler olsun
Bir gün bizede yaparsın değilmi sevgili arkadaşım sevgiler....
Donutları hep kızartarak hazırlarım ama fırında pişirmek de çok mantıklı geldi. Mutlaka deneyeceğim. :)
Çok leziz görünüyorlar. Ellerinize sağlık. Ben de sizi bloguma beklerim.
Yorum Gönder