Bazlama, diğer adıyla tava ekmeği hangi yöreye aittir bilinmez ama her yapan bizim yöre der , olsun varsın her yöre bizim o halde bazlama bizim yörelere ait ...
4-5 bardak un
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket instant maya
tuz ( 1 tatlı kaşığı )
1 tatlı kaşığı şeker
yoğurmak için ılık su
Yapılışı :
Mayayı bir bardak ılık suda bir tatlı kaşığı şeker ile birlikte karıştırılarak oda sıcaklığında kabarmaya bırakalım..
Kabarıp köpük köpük olan mayayı elenmiş 4-5 bardak unun ortasını havuz gibi açıp dökelim tuz ve sıvıyağıda unun etrafına ekliyerek azar azar ılık su ilave edilerek yoğralım..
Yoğrulan hamurun üzerini örtülerek oda sıcaklığında yarım saat kabarmaya bırakalım... Kabaran hamuru tekrar yoğurup pişireceğiniz teflon tava büyüklüğünde açıp 15-20 dakika kadar daha üzerini örtülerek kabarmaya bırakalım.. .. Benim hamurumdan tavam büyük olduğu için 2 adet çıktı...Hafifce yağlanmış teflon tavada açtığımız hamuru kısık ateşte ara sıra çevirerek kızarıncaya kadar pişirelim....
Afiyet olsun.......
27 yorum:
ohhh misss.sıcacık arasına da tereyağ allahhh yemede yanında yatt:)))elinize sağlık.AYDA
ellerine sağlık , sıcak sıcak içine tereyağ offf süper
ellerine sağlık ne güzel görünüyor. Bu hamuru akşamdan hazırlasak kahvaltıda yapmaya. Olur mu???
aynı yorumu yazmışız canımız çekti demek ayda hn :)
asumancığım akşamın bu saatlerinde başka ne düşünüyorki insan.tabiki yemek.akşama ne yapsam ne yesem:)yıldız hanımda öyle güzel anlatmışki:)))
ellerine sağlık ablacımm arasında yalnızca tereyağı hayal ediyorumm:))
nefis görünüyor ellerine sağlık yıldız'cım..
mis gibi koktu....hafta sonu gelse de yapsam...benim diyet sallantıda zaten..ellerinize sağlık
tamda acıkmışım ne güzel yerdim ben onu şimdi :D
bayılıyorum buna..pazarda 6 tane 1.5 biz yapamayanlara
Kayınvalidem güzel yapar bazlamayı. Çankırılı olduklarından bazlama ve birkaç çeşit ekmek onların günlük yaptıkları işler arasında.Ben de denedim fakat onunkini tutmuyor. Bu arada seninkiler de çok güzel kızarmış yıldızcığım sevgiler...
üzerine tereyağını da sürüp yemek ne lezzetli olur.yanında da çay.ellerine sağlık.
ellerinize sağlık ben de denemeyi düşünüyordum teşekkürler
İşte bu tam benlik sıcacık olucak içine tereyağı offf offf diyorum.Ellerinize sağlık;)
Nefis olmuş,sıcacık ekmeğin arasını açıp tereyağ sürüp yemeli.Özendim şimdi bak ben de yapayım bari.
çok severim bazlamayı, hem de çok.Sabah kahvaltısına hazır eder nenem.Ellerinize sağlık.
pan interesante luce delicioso,abrazos y saludos
Yıldız işe yürüyerek gidip gelsen iyi olacak:))
bayılırım bazlamaya
Şu bayıldığım şeyleri bir görmesem süper olacak ama...:)
Ellerinize sağlık. Bizde ailecek bazlamayı severiz. Dolmaya da bekilerim :)
ahhh ahh...
:))
nasıl sewerim bi bilseniz..
ellerinize sağlıkk..
nasıl güüzel olmuşlarr..
hayırlı cumalar...
Bende çok seviyorum neile yersen ye kendisi güzel ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
ellerine sağlık yıldızcım çok severim bazlamayı yarın senin tarifle deneyeceğim .nefis görünüyor.hayırlı cumalar canım.sevgiler.
Hangi yöreye ait olursa olsun, harika görünüyor, sıcak sıcak yemeyeli epey oldu. Ellerine sağlık, sevgiler...
senin tüm ekmek tariflerin mükemmel valla...harikasın...
bizde de çok yapılır ellerine sağlık
sevgiler:)
Quantas delícias amiga, parabéns, um abraço.
Yıldız ablacım nasılsın ellerine sağlık
Yorum Gönder