Mayhoş ,şık görünüm ve nefis bir tarif isterseniz sizlere erikli tartı tavsiye edebilirim....
Hatta farklı meyveler kullanarak değişik tatlar yakalayabilirsiniz........
erikli tart |
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
100 gr margarin ( küp küp doğranmış ve eritilmemiş )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt ( soğuk )
1 pk vanilya
½ pk kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzeri için :
7-8 adet kırmızı erik
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
Tüm malzemeleri aldığı kadar un ile yoğuralım ve hamuru üzerini örterek yarım saat buzdolabında bekletelim..
Bekleme aşamasında tartın üzerine dizeceğimiz erikleri dilimleyebiliriz.....
Buzdolabında dinlenen hamurumuzu unlu tezgah üzerinde merdane yardımı ile tartı pişireceğimiz tepsinin büyüklüğüne göre açalım...Açtığımız hamur tepsimizden biraz büyük olması gerek tartın duvarlarını oluşturabilmek için...Hamurumuzu yağlanmış tepsiye yerleştirdikten sonra dilimlediğimiz erikleri sıra sıra dizelim.....
Pişmeye hazır olan tartımızın üzerine bir yemek kaşığı şeker serperek 180 derece fırında pişirelim....
Pişen tartımızın ilk sıcaklığı geçince pudra şekeri serpelim.....Soğuyunca servise hazırdır.....
Küçük oğluşum sizler için lezzet testi yaptı ve çok beğendi :)
Afiyet olsun........
100 gr margarin ( küp küp doğranmış ve eritilmemiş )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt ( soğuk )
1 pk vanilya
½ pk kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzeri için :
7-8 adet kırmızı erik
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
Tüm malzemeleri aldığı kadar un ile yoğuralım ve hamuru üzerini örterek yarım saat buzdolabında bekletelim..
Bekleme aşamasında tartın üzerine dizeceğimiz erikleri dilimleyebiliriz.....
Buzdolabında dinlenen hamurumuzu unlu tezgah üzerinde merdane yardımı ile tartı pişireceğimiz tepsinin büyüklüğüne göre açalım...Açtığımız hamur tepsimizden biraz büyük olması gerek tartın duvarlarını oluşturabilmek için...Hamurumuzu yağlanmış tepsiye yerleştirdikten sonra dilimlediğimiz erikleri sıra sıra dizelim.....
tart hamuru |
Pişmeye hazır olan tartımızın üzerine bir yemek kaşığı şeker serperek 180 derece fırında pişirelim....
tart |
Ege |
Afiyet olsun........
9 yorum:
Erik ne kadarda çok yakışıyor hamur işlerine.Çok leziz olmuştur, elinize sağlık.Tadan minik beğendiyse başka kimsecikler beğenmesede olur:)
ellerine sağlık ablacım..
harika görünüyor bu tart..
sevgiler..
Mürdüm eriğini çok seviyorum. Çok leziz olduğuna da eminim. Afiyetler olsun oğluşa benim yerim de yesin canım :)
Ellerine sağlık.
merhaba
harika görünüyor elinize sağlık
minik yakışıklı beğnmiş e daha ne olsun :)
sevgiler
Eline sağlık mayhoş ne kadar lezzetli olmuştur sevgiler...
ellerine sağlık canım benim seviyorum tariflerini daha önce denediklerimden hep olumlu sonuçlar aldım du bakalım bu hafta inşaAllah diyelim : )
Ellerine sağlık canımm küçük oğluşunun da tatlı yanaklarından öperim tartın çok güzel görünüyor,sevgilerimi bıraktım..
Harkulade.
Bizim evde bu hamura kalın deniyor.
Ukala aile annesi
ellerine sağlık canım :)
Yorum Gönder