Yine pratik bir tarif aktarmak istiyorum sizlere malzemeler haricinde pastanın dinlenmesi için biraz zamana ihtiyaç olacak onun dışında oldukça kolay ve şık görünümlü bir pasta....
Malzemeler :
2 pk kedilidili
1 lt süt
2 yemek kaşığı margarin
4 fincan un
3 fincan şeker ( bu ölçü bana göre fazla geldi şeker miktarını azalmanızı tavsiye ederim )
1 pk kremşanti
Yapılışı :
1 litre sütten bir bardaktan 2 parmak eksik olacak şekilde kedidillerini ıslatmak için ayrılır....
Kedi dilleri kelepçeli bir kalıbın etrafına sadece şekerli tarafları hafif süte batırılarak dizilir...
Kalıbın tabanınada kedidilleri yerleştirilir.....
Pastanın kreması için kalan sütü bir tencereye boşaltalım üzerine un ve şekeride ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim....
Koyulaşınca ocaktan alarak içine 2 yemek kaşığı margarini koyarak mikser ile 5 dakika kırpalım ve içine yavaş yavaş toz halindeki kremşantiyi ekliyerek devam çırpalım. ( ortalama 5 dakika kadar )
Kremamızın yarısın hazırladığımız kalıbın içne dökerek iyice yayalım...
Bu kremanın üzerine bir kat daha kedidili sıralıyalım ve kalan kremayıda boşaltıp yayalım ve soğumaya bırakalım....
İyice soğuyup donan pastamızın kremasının üzerine istediğiniz meyveleri dizip üzerine tart jölesi hazırlayıp dökebilirsiniz... Ben evde yarım kavanoz kadar vişne reçeli vardı içine bir bardak su ve 1 yemek kaşığı nişasta ekleyerek pişirip sos hazırlayıp döktüm...
Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz...
Afiyet olsun...............
Bu tarifimle sevgili arkadaşım
Birsel'in evsahipliğini yaptığı yeni yıla yeni pasta etkinliğine katılıyorum.....
Kendisine bol katılımınlı bir etkinlik ve bu etkinliğinde kolaylıklar dilerim.....
Read the rest of the Post >