Sayfalar

18 Aralık 2010

GÖÇMEN BÖREĞİ

Göçmenlerin çeşit çeşit börekleri vardır bu da bizim göçmen böreğimiz misafir gelince mutlaka yapılır fakat pide denir..

Baba tarafından göçmenim ( Yuğoslav ) bu börek yazın sık sık yapılır bizde gerçi ben etrafının kıvrımını tam beceremiyorum bizim göçmenler gibi ama yinede hani güzel yaparım :) belkide yarı göçmen olduğumdan olsa gerek.....

Yazdan kalma bir tarifdir bu armut domates denen yassı domatesten yapılırki diğer domatesler gibi sulu olmadığı için.


Malzemeler :

1 kg armut domates

250 gr biber ( içine bir kaç tane acı biber eklenirse daha lezzetli oluyor )

3 adet kuru soğan

1 çay bardağı çiçek yağı

tuz

Hamuru için :

1 kg un

2-3 yemek kaşığı çiçekyağı

2 yemek kaşığı sirke

tuz

Yapılışı :

Öncelikle soğuması için iç malzemeleri hazırlamamız gerek...

Soğanlar yemeklik doğranarak çiçekyağında hafif kavrularak sırasıyla biberler küçük küçük doğranarak eklenir ardından kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler ilave edilerek menemen yapar gibi pişirip tuzunuda kararınca koyup bir kenara soğumaya bırakalım...

Hamurunu yoğurup 6 eşit parçaya bölüp 3nü tabanı 3nü üstü için ayırıp yemek tabağı büyüklüğünde açıp yağlayarak üst üste koyalım...

Yani 3 adet altı için 3 adet üstü için olmak üzere elimizde 2 adet yemek tabağı büyüklüğünde açılmış ve yağlanmış hamur olacak...

Bu şekilde 10 dakika dinlendirip hamuru merdane yardımıyla kullanacağımız tepsinin genişliğinden 2 cm kadar büyük açıp tepsiye yerleştirelim ve hazırladığımız harçı döküp tepsiye yayalım...

Sıra geldi üstü için hamuru açmaya onuda tepsinin büyüklüğünde açıp malzemerin üzerine yerleştirip etrafının şekilde görüldüğü gibi işaret ve baş parmağımızda altan dışa doğru kıvıralım..

Üzerine biraz çiçekyağı sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ve fırından çıkarıp hemen üzerine nemli temiz bir bez örtüp biraz dinlendirelim....

Sıcak veya soğuk nasıl arzu ederseniz servis edebilirsiniz bizim göçmenler bu böreğin yanında karpuz yiyorlar ama bu benim damak zevkime pek uymuyor .....

Sıcak ,soğuk yada karpuzlu tercih sizin ...

Afiyet olsun...........

39 yorum:

Elifin Terazisi dedi ki...

Elinize sağlık, yaz gelsin yaparız inşallah:)

Ferkay dedi ki...

Yıldızcım ellerine sağlık, haklısın göçmenlerin börekleri hem meşhur hemde çok güzel olur.
Sevgiler...

nesrin dedi ki...

Harika bir lezzeti olmali. Ellerine saglik.

neval dedi ki...

biz de bulgaristan göçmeniyiz ama böyle tarifler yok bizde

Unknown dedi ki...

Yıldızım bu börek çok farklı bir börek olmuş eline sağlık iç harcı hiç denemediğimiz bir harç ama güzel oluyordur emininm menemen benzeri bir tat olunca hamur da kıtır mı oluyor?
afiyetler olsun canım
sevgiler

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı hafta sonları, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Benim kayınlarımın eşleride göçmen onlarda yemiştim ve çok beğenmiştim. Sanki onlar taze soğan kullanmışlardı. Çok lezzetliydi.

Saygılar.

emelce yemek dedi ki...

domatesli börek hic yemedim ama tahmin edebiliyorum tadini,eline saglik

mutfagabuyrun dedi ki...

çok lezzeti görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Nefis görünüyor tarifi alıyorum deneyeceğim ellerinize sağlık.Her zaman görüşmek üzere sevgiler
Aliye
www.aliyevideo.blogspot.com

YeMeK vAkTi dedi ki...

Çok değişik ve lezzetli görünüyor.Keşke dilimlenmiş halinide görebilseydim ..ama yok yok görmim daha hayırlı iyice canım isterdi:)

Cafe Pepela dedi ki...

Göçmen böreğini görünce bile içim sıcacık oluyor.Bu lezzet beni alıp çocukluğuma,hatıralarıma götürüyor.Biz iki taraftan da göçmeniz Yıldız ablacığım.Anneannem de babaannem de ufak tefek değişikliklerle,sık sık pişirirdi.Mis gibi kokardı mis! Heyecanla beklerdik,yiyelim diye.Kalabalıkta daha bir tatlı oluyor:) Sen de hakkını vermişsin,ellerine,gönlüne sağlık.Kenarları da çok muntazam duruyor.Benim de aklıma düşürdün şimdi canımcığım.En son ramazanda yapmıştım.Yakın zamanda pişireyim,hatta yarın misafirlerimiz gelecek,tevafuk olur.Kalbi sevgilerimi gönderiyorum..

mintinin dünyası dedi ki...

selamlar ablam.enfes görünüyor gerçekten.sevgiler gönderiyorum ve mutlu bir hafta sonu diliyorum...

anneanneninemekleri dedi ki...

Harika görünüyor ellerine sğlık.Kesseydin bir dilim de ben alırdım:)Sevgiler

anneanneninemekleri dedi ki...

Harika görünüyor ellerine sğlık.Kesseydin bir dilim de ben alırdım:)Sevgiler

Gülcan dedi ki...

harika bir börek olmuş eline sağlık canım iyi hafta sonları.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık Yıldızcığım,pek nefis görünüyor.sevgiler.

Bayram Kombesi dedi ki...

ellerine saglik canim, kapali pizza gibi cok degisikmis. Denemeye deger.

FERZAN dedi ki...

ellerine sağlık akşam akşam canım çekti yavv...:))

lezzet sefasi dedi ki...

Domatesli borek , guzeldir mutlaka.
Ellerine saglik sekercim.
Sevgiler
Sefa

Unknown dedi ki...

Canım siz göçmenler bu börek işini gerçekten iyi biliyorsunuz.Kesinlikle çok lezzetli oluyor.Birkaç kez prasalısını yemiştim ve mükemmeldi...
Ellerine sağlık

Swotpisces dedi ki...

biz de göçmeniz ve bu börek en sevdiğim böreklerdendir, karpuzla bayılırım. :)

Hülya dedi ki...

Eline sağlık Yıldızcım koktular taa buradan : ))

Hamarat Hatun dedi ki...

çok güzel görünüyor. denemek isterim.ellerine sağlık

memolininannesi dedi ki...

çok farklı bır trıf.. elınıze saglık...armut domatesı anlayamadım ama ne sekıl bısey...

Disalce dedi ki...

canım nefis bir börek...kenarınıda gayet güzel kıvırmışsın.....:))

ellerine sağlık....

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Ay ne güzel görünüyor.Karnımı gucurdattın be bacım::))
Sevgiler:)

sarkaç dedi ki...

Çok çekici bir tarif, acaba yazı beklemeden başka bir içle yapsam mı?

dokuzuncubulut dedi ki...

Siz de kimbilir böyle ne güzel tarifler vardır daha... Bu tarifi de ilk defa duydum. Çok değişik geldi denemek isterim. Ben de bir tarif var buna benzer ama aralarında bayağı bir değişiklik var. Domatesli tarifleri çok severim. Domatesler bollaşınca bu tarifi bir daha yayınlasanız da yapsak arkadaşım. Tarifi yazdırıp sakladım ama, şimdi zamanı olmadığı için aralarda kalıp unutulmasın.
Ellerinize sağlık, sevgiler...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Yıldızcım, ben de göçmenim biliyorsun, ne güzel ne değişik yemekleri olur onların değil mi..Ellerine sağlık canım, görünüşünden belli ne güzel olduğu..Sevgiler..

MERHABA dedi ki...

arkadaşım ellerine sağlık farklı bir börek olmuş daha önce yemedim ama tadını da merak ettim.Sevgilerimle....

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

bizim yugoslav göçmeni aile dostlarımız buna çok yakın bir tarif yapıyorlardı... böreğin içine pırasa koyuyorlar, ve pırasa pidesi diyorlardı...bu tadı çok severdim. eminim bu şekli de çok lezzetlidir.. ellerinize sağlık.. sunum da çok şık...

narcicegirengi dedi ki...

Benim de anne tarafim yunanistan baba tarafim yugoslavya gocmeni ama annemler yaparlar bu boregi. Hatta domatli ekmek derler ismine de. Baba tarafim bilmiyor bu tarifi. Cokca yapariz cok da severiz. Sizin boreginiz de harika gorunuyor. Ellerinize salgik. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Görüntü olarak çok güzel,güzel bir börek olmuş.

KEYFESEYRAN dedi ki...

Ellerine sağlık açma olunca harika olmuştur içide çok farklı merak ettim ama görüntüsü süper çıtır çıtır duruyor

yeşim dedi ki...

yaz gelsin o zaman

Ellerine sağlık
sevgilerr

Necmiye dedi ki...

yazı beklemeye ne gerek var yap onu geniş kenarlı ve ıspanaklı al yanına yoğurdu hııı canım cekti valla yarın yapsam iyi olacak hemserim

sarımutfak-hande dedi ki...

denemek lazım:)))
ellerine sağlık canım

Birsel ve İrem dedi ki...

Çok beğendim, ellerine sağlık. Denesem aynı görüntüyü ve lezzeti yakalayabilir miyim, bilmiyorum ama bu tarifi not alıyorum. Umarım senin kadar olmasa da başarılı olurum:))
Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

/feedjit.com/freeLive Traffic Feed

siteye girdim ama olmadı.Uyarı veriyor,açmıyor yeni pencere geldiğinde :(

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails