Evde kayısı sosu yapmak oldukça kolay ,hazırladığınız sosu cheesecakelerde,muhallebilerde ,pasta ve keklerde kullanabilirsiniz.....
kayısı sosu |
Malzemeler :
½ kg kayısı
1 bardak su
1 bardak toz şeker
Yapılışı :
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkararak bir bardak su ile bir taşım kaynatıp ocağı kapatalım..
Tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde 15 dakika kayısıların kabuklarının kabarması için bekletelim...
Bu süre sonunda kayısıların kabuklarının kabardığını göreceksiniz bu kabukları bir çatal yardımıyla kolayca çıkarıp üzerine 1 bardak şeker ekleyerek kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıp elblenderinden geçirelim ve sosumuz hazır.....
cheesecake için meyve sosu |
Bu sosu cheesecake de kullanmak isterseniz pişirme aşamasında şeker ile birlikte iki yemek kaşığı da nişasta eklerseniz daha koyu kıvam elde edersiniz.....
Afiyet olsun.....
Afiyet olsun.....
35 yorum:
hıım yine yeni yeniden güzel bir tavsiye öpüyorum :)
Ellerinize sağlık nefis bir sos olmuş..yapıp buzluğa koymak lazım..
Ellerine sağlık canım,
Renginin güzelliği ve görünümüyle nefis görünüyor.
Tazesinin yerini tutmasa da.Ben kışın da kurusundan da yapıyorum.
Sevgiler...
MUHETEŞEM GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK
Eline sağlık.Marmelat gibi olmuş,ekmek üzerine sürüp yemekten cheesecake için kalır mı bilmem ?
İyi fikirmiş Yıldızcım; ellerine sağlık canım..
çok pratik ve çok lezzetli bir sos ellerinize sağlık diğer meyvelerlede yapabiliriz galiba sevgilerimle:)
Bayıldım, ama pazarlarda kayısı yok yahu. Kaçırdım mı??
Malatyalı cahil anne Çiğdem
Öncelikle emeğiniz için teşekkür ederim. Benim gibi bekar bir erkek için oldukça faydalı bir site. Takipçinizim. Saygılar..
talım nerelerdesin bu günlerde kendini epeyce özletmektesin..
Kayısı sosun çok güzel. ben bunu şeftalide uygulayacağım müsadenle.. iyi geceler..
Çok güzel, bende nektari ile yaptım...Pek bir güzel oldu
ablacım pratik ve güzel.
ellerine sağlık.
nefis bir tarif ablacım..
heryere yakışır mis gibi değil mi:))
mutlu haftalar..
ellerine sağılık,benimkiler küçükken şişelerdim kayısı,şeftali nektarı gibi,konserve .
Kayisinin renginden tadina,
Recelinden marmeladina ,
Suyundan kurusuna kadar herseyine hayranim..
Ellerine saglik...
ımmm çok tatlı gözüküyor....eline sağlık...
Yıldızcım ne yorumlarımız onaylanmış ne sen ortadasın . Herkes gibi sende kayıpsın bu ara. Unutma özleyen arkadaşların var burada. En azından ben özledim tariflerini..
çok güzel fikir harikasınız..
Harika görünüyor, senelrdir bir cheescake yapmak istiyorumi belki bu sefer denerim:) Ellerinize saglık!
Buarada blogunuzun ismi benim de cok hosuma gidiyor :)
tık,tık,kahve içmeye geldim evde yosun...
Çok güzel , cheesecake de kesinlikle deneyeceğim ! Elinize sağlık !
rafet ağı çiflikten selamlar,bugün gördüm soruyu:şişeler damlama sistemi gibi kullanılır.
ay yeter gari ....yeni bir seyler ekle cicim :-)
ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor:) sevgiler...
başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler
eline sağlık yıldızcım bende çilek ve kayısıdan bolca yapıp saklama kaplarında dolaba kaldırdım kış için
sevgiler canım
Ellerine saglik Sevgili Yildiz, hersey harika..
Sevgi ve selamlar...
n e r d e s i n??????
Great blog! Nice post... I'm your Follower! I hope you visit my blog sometimes. Thank's! :) Kisses from VV!!
Demir döküm tencere ödüllü tarif yarışmamız başladı. Katılımlarınızı bekliyoruz. http://www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html desteklerinizi bekliyorum
hişt
Merhabalar sevgili yıldız, kayısı marmeladını neden hiç akıl edememişim ki yaz geldi geçtide.. aslında çok faydalı ve dediğin gibi bir çok yerde kullanabiliriz. neyse ben arşivime kaydettim aklımda olsun..seninde ellerine sağlık Güzel bloğuna kocaman sevgiler..
Süper fikirrrr
Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
Tariflerinize bayılıyorum. Ben şeftali ile denedim, harika oldu:)Teşekkürler!
Yorum Gönder