Fırında kıyma dolgulu makarna, klasik kıymalı makarnaya göre biraz zahmetli olabilir ama ortaya çıkan görüntü ve lezzet inanın buna değer.. Yaklaşan Ramazan ayında iftar sofralarında misafirlerinize güzel bir sunum yapmak isterseniz fırında kıyma dolgulu makarnayı tercih edebilir ve dilim dilim keserek servis edebilirsiniz...
fırında kıyma dolgulu makarna |
1 pk kalın kesme makarna ( ben Barilla Tortiglioni kullandım )
250 gr kıyma
½ çay bardağı sıvı yağ
1 kuru soğan
2 orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
½ demet maydanoz
tuz
karabiber
Beşamel sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 bardak süt
çeri domates veya domates
Yapılışı :
Makarnaları tuzlu suda biraz diri kalacak şekilde haşlayalım ve suyunu süzüp iyice şişmesi için haşladığımız tencereye soğuk su doldurarak makarnaları biraz bekletelim... Bu arada iç malzemelerini karnıyarık harcı hazırlar gibi hazırlayalım yani yemeklik doğradığımız soğanı sıvı yağ da hafif kavurup içine kıymayı da ekleyerek devam kavuralım ....Salçasını da koyup karıştıralım ..Kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp keserek kıymanın içine ilave ederek bir müddet daha kavurarak ocağı kapatıp tuz,karabiber ve kıyılmış maydanozları da ekleyerek bir kenara alalım...
Bu arada makarnaları süzüp kelepçeli kek kalıbına dik olarak dizelim bu işlem biraz zor olabilir bu aşamada küçük bir püf noktasına değinmek istiyorum eğer kalıbınızı biraz eğik tutarsanız makarnaları kolayca dizebilirsiniz...
Dizdiğimiz makarnaların üzerine hazırladığımız kıymalı harcı dökelim bir kaşık yardımı ile iyice yayalım ve bir çatalın sapı ile de kıymaları mümkün olduğunca makarnanın içlerine itelim...
Son aşama olarak beşamel sosu hazırlayalım , bunun için orta boy bir tencerenin içinde iki yemek kaşığı tereyağı eritip iki yemek kaşığı un ekleyip sürekli karıştırarak pembeleştirelim , iki bardak sütü azar azar ekleyerek ve sürekli karıştırarak boza kıvamında olana kadar pişirelim topaklanma olursa el bilenderi ile çırpabilirsiniz....Hazırladığımız beşamel sosu kıymalı makarnaların üzerine bekletmeden dökelim....Üzerine arzu ederseniz kaşar rendesi serpebilirsiniz daha sonra ince dilimlenmiş çeri domatesleri dizelim ve 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar fırınlayalım.....
Afiyet olsun.....
Dizdiğimiz makarnaların üzerine hazırladığımız kıymalı harcı dökelim bir kaşık yardımı ile iyice yayalım ve bir çatalın sapı ile de kıymaları mümkün olduğunca makarnanın içlerine itelim...
kıymalı makarna |
Son aşama olarak beşamel sosu hazırlayalım , bunun için orta boy bir tencerenin içinde iki yemek kaşığı tereyağı eritip iki yemek kaşığı un ekleyip sürekli karıştırarak pembeleştirelim , iki bardak sütü azar azar ekleyerek ve sürekli karıştırarak boza kıvamında olana kadar pişirelim topaklanma olursa el bilenderi ile çırpabilirsiniz....Hazırladığımız beşamel sosu kıymalı makarnaların üzerine bekletmeden dökelim....Üzerine arzu ederseniz kaşar rendesi serpebilirsiniz daha sonra ince dilimlenmiş çeri domatesleri dizelim ve 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar fırınlayalım.....
Afiyet olsun.....
7 yorum:
Cok güzel degisik bir pisirme yöntemi ellerinize saglik .Nefis görünüyor
ellerine sağlık canım görüntü süper :)
Bu makarnayı daha önce denedim fakat,istediğim gibi olmadı..Sizinki çok muntazam olmuş,şimdi birde sizin tarifinizle deneyeceğim.ellerinize sağlık,nefis görünüyor..
ellerinize saglik :)
Harika görünüyor, elinize sağlık.
Bu arada bloğumda çekiliş var, bekliyorum.
www.keyifolsun.com
Görüntü cidden çok hoş, pasta modunda bir makarna olmuş:))
Merhaba :) Ellerine sağlık nefis görünüyor sunum muhteşem. Siteni inceledim de harika tarifler var. Akşama takibe alacağım işyerinde GFC yasaklı maalesef :( Benim bloğuma da beklerim.
Sevgilerimle...
http://blogkizsalseyler.blogspot.com
Yorum Gönder