Çay saatleri, kahvaltı ve misafir ikramlarının klasiği olan poğaçaya biraz fark katmaya ne dersiniz ?
O halde buyurun çıtır çıtır midye poğaça yapmaya ....
midye poğaça |
100 gr margarin ( eritilmiş soğutulmuş )
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 kase nişasta
ara katlara sürmek için yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar eritilmiş margarin
İç malzemeler :
½ demet maydanoz ve 1 bardak rendelenmiş peynir veya çökelek karışımı
Yapılışı :
Derince bir kasenin içine un hariç tüm malzemeleri koyarak karıştırıp aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde ederek buz dolabında bir saat kadar dinlendirelim...
Dinlenen hamuru dört bezeye ayırarak nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak üst üste koyalım ve yine nişasta ile yufka büyüklüğünde açıp rulo yapalım...
Elde ettiğimiz uzunca ruloyu 5 cm aralıklarla keselim
nişasta serperek( kesik yerleri aşağıya ve yukarıya gelecek şekilde ) avuç içi büyüklüğünde açıp içlerine iç malzemeyi koyarak kapalım...
Bu arada fırını ısıtmayı unutmadık umarım 180-200 derece arası yeterli olacaktır..
Hazırladığımız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve kasede artan eritilmiş margarini de üzerilerine sürelim....
Önceden ısıtılmış fırında pişirelim....
Afiyet olsun....
6 yorum:
Nefis görünüyor,ellerinize sağlık.
MMM HARİKASIN ABLACIM NEFİS:)))
Midye şeklindeki bu poğaçayı denmeyen bir ben kaldım sanırım. şekli gerçekten çok güzel. Ellerine sağlık Yıldız.
Çok hoş görünüyor, ellerine sağlık:))
ellerine sağlık görüntü süper.
Ama yiyebilmek için senin gibi 38 bedene inmek gerekir:) öpüyorum
Bayılıyorum şunun şekline. Ellerine sağlık Yıldızcım:)
Yorum Gönder