Dolmaların Türk mutfak kültürümüz de yeri çok geniştir, bizim mutfakta ise zeytinyağlı kırmızı biber dolmasının yeri apayrıdır...Mümkün olduğunca az yapmaya çalışıyorum ki malum kırmızı biberin lezzetine kapılıp dolma gibi tombiş olmayalım diye ama o kırmızı biberin lezzeti yok mu ahhhh o lezzeti, o kokusu, o görüntüsü ......İşte olanlar oluyor ne kadar dirensem de her seferinde dolma kazanıyor... Hain dolma..... #direnyıldız
kırmızı biber dolması |
10 adet irice kırmızı biber
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
2-3 adet domates
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
bir tutam taze nane
tuz
karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı :
Pirinçleri yıkanıp içine ince kıyım soğan,maydanoz,dereotu,nane,tuz ,karabiber,toz biber,küp küp doğranmış domates ve zeytinyağı da ekleyerek karıştıralım.. Bu karışımı başlarını kesip çekirdeklerini boşaltıp yıkadığımız kırmızı biberlerin içine dolduralım..... Biberleri tencereye yerleştirip bir bardak sıcak su koyup biberlerin üzerinden biraz zeytinyağı gezdirerek kısık ateşte ortalama yarım saat pişirelim ... Ara sıra suyunu kontrol etmeyi unutmayın bazen bir bardak su yetmeyebilir bu durumda ½ bardak daha ilave edebilirsiniz.....
Pişen dolmaları kendi halinde tencerede demlenmeye ve soğumaya bırakalım.....Hatta bir gece dinlendirme şansımız varsa daha bir lezzetli olacaktır....
Afiyet olsun....
7 yorum:
Yıldız'cım, bende maalesef dolmaya dayanamayanlardanım.Ama şuan pirinç yasağım devam...o yüzden direndilek bende de devam.Eline sağlık canım, her zaman ki gibi nefis ötesi.
ellerinize sağlık harika görünüyor..
Oğlumun yediği yegane dolmadır,süper olur..Ellerinize sağlık..
ellerine sağlık,sevgiler
MMMM ÇOK SEVERİM ELİNE SAĞLIK:)
çok severim
Ben bu biberlerle yapılan dolmanın etlisini de çok seviyorum. Ellerine sağlık...
Yorum Gönder