Sayfalar

18 Aralık 2009

FAVA



Malzemeler :


1 kase kuru bakla


1 adet kuru soğan


1 adet kesme şeker


1 yemek kaşığı zeytinyağı


1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı :


Kuru bakları akşamdan ılık suya koyun...


Ertesi gün varsa kabuklarını soyun ve yıkayıp bir tencereye koyup üzerine kuru soğanı (küçük doğrayarak ) tuzunu ve baklaların üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakın .. Kaynayan baklaların üzerinde köpük oluşacaktır onları bir kevgir yardımıyla alın ve ocağı kısarak iyiyice yumuşayıp eriyinceye kadar pişirin.. Eriyen baklaları bir tel süzgeçten veya elblenderinden geçirip servis tabağına yada bir kalıpa boşaltın ..İyice soğuyunca üzerini dereotu zeytinyağı ve limonla süsliyerek servis yapabilirsiniz ..


Afiyet olsun........

6 yorum:

uygarimizlahayat dedi ki...

Yıldız ablacım sitenin ismi çok güzel olmuş, blogspota geçmen ayrı bir güzel olmuş çünkü blogcu bende hiçççç açılmıyordu, tariflerde süper, favaya bayıldım valla resim gibi ellerine sağlık...

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık bende çok severim ve sık
yaparım afiyetle yiyin öpüyorum...

şehnaz dedi ki...

canım ellerine sağlık...ben çok severim..damağımda kalan bu tad..çok eski yıllara ait...ve istanbula...sevgiler canım...

zeytintanesi dedi ki...

Yaa canımmmm, tanımadım ki ben seni. İsim Yıldız ama bilemedim:(( Keşke tanıtsaydın kendini, ama olsun,böylede tanıttın teşekkür ederim. Ayrıcaaaaaaaa tahinli kekinden yaptım. Yayında olacak yakındaaaa..... Beklerim yine canım.

GÜLSÜM IŞIK dedi ki...

BU FAVA YIDA MERAK EDİYORUM HİÇ BİLİNMEZ BURADA.... BİR FIRSATIM OLMADI....

aysece dedi ki...

Tamda fava tarifi arayacaktım internette. Çok iyi oldu, ilaç gibi geldiniz. Teşekkürler...

Related Posts with Thumbnails