Poğaçalar her daim çay saatlerinin klasikleri arasındadır...Böylesine tercih edilen poğaçayı daha pratik ve farklı sunmaya ne dersiniz ?
başak poğaça |
Malzemeler :
1 bardak sıvı yağ
1 bardak yoğurt
1 yumurta ( akı hamurun içine sarısı üstüne )
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İç malzemeler :
iç malzeme olarak istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.
Ben patates, kıyma ,kuru soğan,maydanoz ve karabiber kullandım.
Üzerine :
yumurta sarısı
çörek otu
susam
Yapılışı :
Yumurtanın sarısını üzerine sürmek üzere ayırıp diğer malzemeleri aldığı kadar un ile yoğurup yarım saat kadar buz dolabında dinlendiriyoruz...
Dinlenen hamuru merdane ile unlu tezgah üzerinde oval şekilde yarım cm kalınlığında açıp aşağıda resim de gördüğünüz gibi katlayarak üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu susam serpiştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar fırınlıyoruz.....
Afiyet olsun.....
18 yorum:
ablacım hayırlı akşamlar.
iyileşmene çok sevindim.
eline sağlık mmm:)
harika görünüyor...ellerine sağlık..servisi kolay oluyor mu peki??sevgiler.
Ayy çok güzel olmuş Yıldızım ellerine sağlık..
Bir kase lezzetcim
sağol canım teşekkür ederim çok daha iyiyim....
Sihirli oklava
evet canım servisi çok kolay dilim dilim keserek servis edebilirsin...
Pratikliği bir yana,görüntüsüne bayıldım.Çok hoş olmuş, elinize sağlık.
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
Harika bir fikir:)
Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle..
Canım ellerine sağlık çörek nefis olmuş sevgiler...
Görüntüsü çok güzel olmuş, ellerine sağlık canım..Hele de kıymalı patatesli ki :) benim çocukların sevdiği gibi :))
elıne sağlık sunumu sık olur
Ellerine sağlık. Arada ben de yaparım bu şekil. Tek tek yapmak zor gelince hamurun yarısı böyle oluverir.....
Yıldızcım sağlık ve sıhhatle döndün demek aramıza ben bir süredir gelememiştim. Çok özlemişim.. Canım bir önceki dost buluşmana özendim..Sonra bu yayınındaki poğaça ile gözüm gönlüm açıldı, hemen yapmalıyım ellerine sağlık şahane olmuş:))
Merhabalar.
Sessiz takipçilerinizdenim.Sizi burdan takip ediyorum.Hastalığınıza çok üzüldüm.Biraz geç oldu ama Geçmiş olsun diyorum.İnşallah daha iyisinizdir.Poğaça çok nefis ve lezzetli görünüyor.Elinize sağlık.Sizden bir bili almak istiyorum.Kek tencerisinde pişen keklerinize bayılıyordum.Sonunda bir kek tenceresi bulup aldım.Kek pişiriyorum.Birkaç kere pişirdim.Çok güzel pişiyor lezzetide bir o kadar güzel oluyor, ama bir türlü üzeri kızarmıyor.Okuduğum kadarı ile önce delikleri kapalı tutuyorum daha sonra kabarınca açıyorum yinede üzeri beyaz kalıyor.Bana pişirme konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.İyi günler.Nurhan
Çok güzel görünüyorlar,eline sağlık.Biraz uğraştırır ama daha küçük,tek porsiyonluk yapılabilir mi acaba ?
Sevgili Nurhan,
öncelikle güzel dileklerin, yorumların ve takibin için çok teşekkür ederim...
Evet arkadaşım kek tenceresini kullanırken kek kabarınca deliklerini açıyorum istersen ocağını değiştir daha büyük olan ocak gözünde dene veya kabarınca hemen deliklerini açma bırak biraz daha öylece kabarık kalsın daha sonra deliklerini aç ama mutlaka kısık ateşte olmalı, olmadı bana yaz ben resmini çeke çeke kek tenceresinde kek yapıp senin için yayınlarım..
Hoşcakal.....
Nergis'cim
inan uğraştırıcı değil sadece tepsiye koyarken dağılmaması için biraz dikkat etmem gerek onun dışında tek porsiyonluklar da güzel olur deniyelim canım neden olmasın sen yaparsın :)
Çokkkkk teşekkür ederim.Hep mutlu olun iyigünler.Nurhan
poğaçanın her halini severim
bende de rulosu var
ellerine sağlık çok güzel olmuş
Yorum Gönder