Görünürde çorbam biraz yağlı gibi duruyor, bunun sebebi tereyağı yerine zeytinyağı kullanmamdan kaynaklanıyor...
Bu yaptığım ilk kırmızı biber çorbasıydı böylece ben de bu çorba da zeytinyağı yerine tereyağının görsel olarak daha uygun olacağının görmüş oldum...
kırmızı biber çorbası |
2 adet közlenmiş kırmızı biber ( kapya biberi )
2 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
kararınca tuz
4-5 bardak sıcak su
½ çay bardağı pirinç ( isterseniz )
Yapılışı :
Közlenmiş kapya biberlerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra el blenderi ile derin bir kasenin içinde ezelim....
Tencereye unu ve yağı koyarak unu kavuralım.......
Ezdiğimiz biberleri ve kırmızı toz biberi de ekleyerek biraz daha kavuralım...
Azar azar sıcak suyu ekleyerek sürekli karıştırarak pişirelim....
Son olarak tuzunu da damak tadınıza göre ekledik mi pirinçleri ilave edebiliriz....
Bir taşım kaynatıp ocağı kısalım bu şekilde 10 dakika daha pişirelim...
Çorbamız servise hazır....
Afiyet olsun.........
7 yorum:
kesin yapacağımm ellerine sağlıkkk
merhaba
ooo közlenmiş biberin tadı harikadır eminim elinize sğlık
sevgiler
Kırmızı biberi ve bu tarz sebze çorbalarını çok severim. Kesin bende deneyeceğim. Ellerine sağlık.
Nefis olmuştur şimdi bu, mis gibi de kokmuştur pişerken...
Közlenmiş herşeyin lezzeti bambaşka oluyor, çorbada da nefis olmuştur mutlaka, ellerine sağlık Yıldızcım :)
Canım çok nefis görünüyor,öptüm.
Ben bu çorbayı yaptım çok uzun zaman önce bayılmıştık, iyi ki hatırlattın Yıldızcım. Ellerine sağlık.
Yorum Gönder