Sayfalar

5 Mayıs 2010

TEREYAĞLI ÇÖREKLER

Güzel bir tarif şiddetle tavsiye edilenlerden...
Tek sorun ertesi güne kaldımı bayatlıyor...

Malzemeler :
250 gr tereyağı ve margarin
2 yemek kaşığı pakmaya
1 bardak ılık süt
1 kaşık şeker
aldığı kadar un
1 yumurta ( sarısını ayır )
Üzerine :
Çörekotu



Yapılışı :
tereyağını eritip biraz soğutalım.....
Bu arada bir bardak ılık sütü derince bir kaseye alara içine pakmaya şeker ekliyerek karıştırıp kabarmaya bırakalım....
Kabaran mayanın içine yağı ve sarısını üzeri için ayırdığımız yumurtanın akınıda koyup aldığı kadar un ile yoğuralım ...
Üzerini örterek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım....
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak şekillendirelip yağlanmış tepsiye dizelim...
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim ve önceden ısıttığımız fırında pişirelim...
Ilık veya soğyunca servis edelim..
Afiyet olsun...........

Read the rest of the Post >

4 Mayıs 2010

HEYBE ÇANTA

Hafta sonu arkadaşımın kızı bana uğradı ...
Teyzesinin ördüğü yeni çantasını göstermeye gelmiş .....
Bloguma koymamı istedi :)

Hemen bahçede bir ağaca asarak resimledik....
Güle güle kullan canım teyzenin de ellerine sağlık.....
Gördüğünüz gibi yapılışı çok kolay renk seçimi sizin zevkinize kalmış....

Read the rest of the Post >

3 Mayıs 2010

MİNİ PATLICAN YEMEĞİ

Cumartesi akşam iş çıkışı pazardan aldım bu mini patlıcanları..



Pazar günüde yemeğini yaptım....
Malzemeler :
½ kilo mini patlıcan
1 kuru soğan
1 tane taze sarmısak
½ demet maydanoz
4 adet domates
1 kaşık salça
1 çay bardağı zeytinyağ
tuz
karabiber
Nasıl yaptım :
Öncelikle patlıcanları temizleyip yıkayıp kuruladım...
Sonra alacalı soyarak zeytin yağında hafif kızarttım...
Kalan yağın içine soğanı ay şeklinde doğrayıp soteledim....
Sotelenen soğanların içine domates ve salçayıda ekleyip kavurdum .
İki bardak kadar sıcak suyu koyup bir taşım kaynatıp tuz, karabiber , taze sarmısağı ve maydanozlarıda ekleyip bu karışımı patlıcanların üzerine döktüm....
Kısık ateşde üzeri kapalı olarak 15-20 dakika kadar pişirdim....
Afiyet olsun....

Read the rest of the Post >

1 Mayıs 2010

ÇİÇEK BÖREK

Sigara böreği sar sar sar sar ..... ayyyy daral geldi içime kalan son bir yufkayıda kıvırıverdim küçük bir kaba :)
Sonuç : çiçek börek oldu ...



Malzemeler :
1 adet yufka
maydanoz
rendelenmiş peynir
Üzeri için :
½ çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt

Yaılışı :
Yufkayı 8 eşit parçaya bölerek geniş kısımlarına önceden hazırladığım peynirli maydonozlu harçtan koydum sigara böreği gibi sarıp gül böreği gibi kıvırıp yağlanmış tepsiye yerleştirdim...
Üzerine sıvıyağ, yumurta ve yoğurtu çırpıp hepsini döküp güzelce yaydım...
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirdim..
Afiyet olsun.....

Read the rest of the Post >

30 Nisan 2010

KAPLUMBAĞA

Herkesin
kedisi,köpeği,kuşu,balığı var bizimde kaplumbağamız var :)
Adı Tosbik....

Aslında hadi gidelim bir kaplumbağa alalım bizimde bir hayvanımız olsun diye sahiplenmedik, tamamen tesadüf oldu....
Kader gibi bir şey yani....
Beş yıl kadar önce Gümüldür taraflarında denize gitmiştik orada bulduk Tosbik'i ...
O zamanlar kibrit kutusu kadardı ve yanımıza geldi bizde çok sevdik , evimiz bahçeli müsait olduğu için aldık eve getirdik o günden beri bizimle yaşıyor....
Bakımı çok kolay kış boyunca zaten uyuyor kendini toprağa gömüyor ve asla bulamıyoruz...Havalar ısınınca ortaya çıkıyor baharda bahçede otlar bol ne bulduysa onu yiyor...
Yaz gelince sebze meyve Allah ne verdiyse ...
Özellikle çilek çok seviyor 1 tane çilek karnını doyurmaya yetiyor ona ....Bize gelen miafirler hatırımızı sorduktan sonra Tosbik'inde hatırını soruyorlar :))

Read the rest of the Post >

29 Nisan 2010

PORTAKALLI PASTA

Portakallı pasta dediysem öyle zahmetli bir pasta değil.
Sevgili
Deniz'in ev sahipliğini yaptığı Şımartan Meyveli Tatlar etkinliği için yaptım, malum şırmartan tarifler olunca zahmetsiz bir şey olsun istedim ki şımarma kısmı pastayı yerken kalsın :)


Sevgili Deniz şımartan tatlar adı altında topladın bütün blogcu ablalarını bak çok kötü, feci, fena halde şımarcaz haberin olsun... Sana bol katılımlı renkli bir etkinlik ve kolaylıklar dilerim.....
Malzemeler :
1 adet kakaolu pastaban
Kreması için :
600 gr süt
2 kaşığı şeker
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 vanilya
1 yumurta sarısı
1 kaşık margarin
Üzeri için :
2 adet portakal
1 adet tart jölesi ( bitkisel )

Yapılışı :
Bir tencereye süt koyup vanilya ve margarin hariç bütün malzemeleri ilave ediyoruz..
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip içine vanilya ve margarinide ekleyip blender ile iyice çırpıyoruz....
Pastabanını açıp 1 tanesinin üzerine kremanın yarıdan fazlasını döküyoruz ve güzelce yayıyoruz...
Pastabanın diğerini üzerine koyup kalan kremayıda güzelce yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz..
Bu arada portakalları soyup ince ince dilimliyoruz...
Dilimlediğimiz portakalları pastamızın üzerindeki kremanın üstüne yerleştirip tart jölesini paketin arkasında yazdığı gibi pişirip portakalların üzerine ince bir tabaka halinde sürüyoruz....
Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir kaç saat soğutup servis ediyoruz..
Afiyet olsun.........

NOT :
Ben dr.Oetker tart jölesi kullandım...
Firmaya mail yazdım jölelerinin bitkisel olup olmadığı hakkında ...
Bir kaç saat sonra telefonla tamamen birkisel olduğunu bildirdiler..
Kendilerine bu hassasiyetleri konusunda teşekkür ederim..
Güvenle kullanabilirsiniz....

Read the rest of the Post >

28 Nisan 2010

DOMATES ÇORBASI

Domates çorbasını herkes sevmeyebilir çünkü biraz mayhoş tadı vardır...
Bir kaçta değişik tarifi vardır yazın tabi domateslerden yapıyorum ama kışın domates püresinden....
Malzemeler :
2 kaşık tereyağ
2 kaşık un
1 pk ( 200gr ) domates püresi
4 bardak su
tuz
Üzeri için :
rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Tereyağı eritilerek un ile hafif pembeleşinceye kadar kavrulur...
İçine bir paket domates püresi eklenir biraz sotelenerek 4 bardak su birer bardak şeklinde eklenir....
10 dakika kısık ateşte kaynatılır...
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek servis edilir....
Not:
Kaşar peyniri kalmamış evde yağsız köy peyniri vardı ondan rendeleyerek koydum ama peynirler dibe çöktü böylece üstü peynirli değilde içi peynirli oldu :)) neymiş efemdim demek ki köy peyniri ağır gelip dibe çöküyormuş :)
Afiyet olsun....

Read the rest of the Post >

27 Nisan 2010

ELMALI KEK

Bazen çocuklar insanı deli eder onca meyve alırsın yemezler çürütürler ama abur cubura geldimi anında siler süpürürler ....
İşte bu kek yenmeyen elmalardan yapıldı ....
Böylece elma yendi :)

Malzemeler :
2 yumurta
1 bardak şeker
1bardak yoğurt
½ bardak sıvıyağ
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzeri için :
2-3 elma (kalıbın büyüklüğüne ve isteğe göre )
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı pudra şekeri


Yapılışı :
Şeker ve yumurta iyice çırpılır ve sırasıyla diğer malzemeler eklenerek aldığı kadar un ile boza kıvamından biraz koyuca hamur elde edilir...
Yağlanmış tepsiye dökülerek üzerine elma dilimleri hafif bastırılarak yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırırnda pembeleşinceye kadar pişirilir...
Biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri ve tarçın karışımı serpilir...
Afiyet olsun......

Read the rest of the Post >

26 Nisan 2010

BLOGCU BULUŞMASINDAN KARELER

Öncelikle katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim ederim..

Benim için çok güzel bir gündü hoş sohbetler eşliğinde arkadaşlarımda geçirdiğim bir kaç saatleri bu zamanla sınırlı kalmayıp dostluğumuzun daim olması dileklerimle bir sonraki buluşmaya şimdiden yine herkes davetlidir...
Efendim kimler varmış bir bakalım...
adadeniz- Saadet
Benhurum-Ayşen İstanbul 'dan )

Çeyiz sandığı-Zübeyde
Demeteris-Demet
Evli ve çocuklu-Handan
Hazan yağmuru-Fatma, kızı ve torunu Zeynep
Hobicell-Afet ve kızı Zeynep
Mandalin çıkmazı-Yıldız ve arkadaşı Zühre
Örgü çantam-Hatice
Beyaz kelebek- Selin
Uğurböceğimleafiyetle-Şerife ( katılım için özel teşekkür )
Yetenek-sizin-Nadire ( Konya'dan )
Mutlu olalım derneği-Özlem,Ezgi,Miraç

Sevgili Özlem,Ezgi ve Miraç arkadaşlarıma yaptıkları çalışmalardan dolayı kutlar kendilerine başarılar diler ve bizlere vesile oldukları için çok teşekkür ederim......


ve birbirimize verdiğimiz değerli elişi hediyeler



Ellerinize sağlık...


Hatice ve Zübeyde arkadaşlarımın ortak çalışması...
Evde yerini buldu ve çok beğendim...
Ellerinize sağlık....




Bir de toplantının en güzel hatunu, maskotu,en şıkı, en en en güzeli Fatma ablanın torunu Zeynep.....
Maşallah çok sakin bir bebek:)
Katılan arkadaşlara çok teşekkürler katılmak isteyipte katılamayan arkadaşların bir sonraki buluşmaya katılma dileklerimle sağlıcakla kalın....








Read the rest of the Post >

23 Nisan 2010

İZMİR'Lİ BLOGCULAR AZ SONRA BULUŞUYOR....

Öncelikle tüm 23 Nisan çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum...
Blogcu buluşmamıza sayılı dakikalar kala heyecen dorukta....
Bu yazımı siz okurken ben son hazırlıklarımı tamamlayıp blogcu buluşmasına gidiyor olacağım....
Pazartesi blogcu buluşmasında yaşananları aktarmak üzere sağlıcakla kalın.....

Read the rest of the Post >

22 Nisan 2010

MANTAR YUMURTA ( KAHVALTILIK )

Pazar sabahı gözümü açar açmaz bu yumurtaları yaptım ...
Evde küçük çocuk yok ama yinede sofraya renk gelsin istedim...

Belki içimizdeki büyümeyen çocuğun canı çekmiştir:)

Read the rest of the Post >

21 Nisan 2010

KELEBEK

Bir kelebek yaptım ...
Uçtu uçtu kondu pencereme......


Örnek burdan alınmıştır...
Nasıl mı yaptım ?
Öncelikle resimde görüldüğü gibi bir parça örüp etrafını başka bir renk yün ile sık iğne yapıyoruz....


Daha sonra kelebeğin antenlerini kafeslerin arasından geçiriyoruz....



Birazcık ortadan büzdürüyoruz ve kelebeğimiz hazır....
İyi hoş da bu ne işe yarıyacak derseniz benim aklıma bir kaç fikir geliyor...


* Perdeye süs olabilir.
* Arkasına mıknatıs yapıştırırsak buzdolabı süsü olabilir.
* Kumaş çantaya dikilebilir.
* Kız elbiselerine aksesuar olabilir.
* Yama olabilir. Kotlara çok yakışacağını düşünüyorum.
* Bir de parmak arası terliklerin üzerine yerleştirilebilir...
* Bir hediye paketi yapınca üzerine konabilir.
* Tokalara dikilebilir.
* Biraz küçük yapılırsa patik üstlerine dikilebilir.
* Havlunun bir köşesine dikilebilir.
* Bir çocuğa verilerek mutlu edilebilir...

Read the rest of the Post >

20 Nisan 2010

TUZLU ÇUBUKLAR

Aslında daha ince olmaları gerekiyordu ama inceliğini ayarlayamamışım ortaya bu görüntü çıktı :)

Artık ince kalın demeden japoncekirdegi arkadaşımın evsahipliğini yaptığı 58.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE gönderiyorum....
Kendisine bol katılımlı bir etkinlik ve kolaylıklar dilerim.
Malzemeler :
250 gr tereyağ veya 1 pk margarin
( oda sıcaklığında )
2 yumurta ( birinin sarısını ayırıyoruz )
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 pk kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzeri için :
1 yumurta sarısı
çörekotu
susam
Yapılışı :
Tüm mlazemler aldığı kadar unla yoğrularak en az yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
Çubuk şekli verilerek yağlanmış tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülerek susam ve çörekotu serpilir.
Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında hafif kızarıncaya kadar pişirilir...
Soğuyunca servis edilir...
Afiyet olsun.....

Read the rest of the Post >

19 Nisan 2010

MUTLU OLALIM ÇOCUKLARINI ZİYARETE GİDECEK OLANLARIN DİKKATİNE!!!

İzmir'li blogcular buluşmasına ve mutlu olalım çocuklarının ziyeretine çok az gün kaldı... Bu konuyla ilgili
Sevgili
http://yetenek-sizin.blogspot.com/ arkadaşımızın sayfasındaki önemli duyuruyu paylaşmak istedim....


23 Nisan 2010 günü bende dahil Mutlu Olalım çocuklarını ziyarete gidecek gönüllülerimiz var. Şimdi katılımcılardan önemli bir isteğimiz var malum gideceğimiz yer hastane.. Bazı noktalarda hassasiyet göstermemiz gerekiyor.



O nedenle hastaneye çocukları görmeye gelecek olan dostlarımızın benimle irtibata geçerek yer, zaman , saat bilgisini ve uyulması gereken bazı kuralları bildirmem gerekiyor. Buradan yayınlamama sebebim tam katılımcı sayısını bilip, ona göre organize olmamız.


Etkinliğe kesin olarak katılacakların yetenek.sizin@gmail.com adresine mail atmaları ve gerekli bilgileri almaları önemle rica olunur:)






Ayrıca destek verenler; bloglarında yayınlarsa duymayan, görmeyen kalmaz.


Herkese duyarlıklarından ötürü tekrar teşekkür ediyorum.


Sevgilerimle







Read the rest of the Post >

15 Nisan 2010

PATETES KROKET

Patetes kroketi yıllardır bu şekilde yaparım herkes çok beğenir en önemliside kızarırken yağ çekmemesi tabi bir kaç püf noktası var onlarıda sizlerle paylaşacağım...

Malzemeler :
4-5 adet patetes
½ bardak çökelek
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
mısır nişastası ( 1 pk bazen daha fazla gerekebiliyor )
Kızartmak için sıvıyağ
ve
istenirse kroketleri bulamak için galeta unu ama ben kullanmıyorum...
Yapılışı :
patetesler haşlanır ve soğumadan rendelenir..
Rendelenmiş pateteslerin içine yumurta, çökelek ve tuz eklenerek karıştırılır...
Azar azar mısır nişastası eklenerek yoğurulur....
Hamur kıvamına gelecek şekilde olmalı ama ele yapışıyor panik yapmayın...
Sıra geldi şekillendirmeye..
Bir çay tabağının içine biraz sıvıyağ koyalım ve parmaklarımızı yağlayarak elde ettiğimiz hamurdan bir parça koparalım ....
İşaret parmağımızın uzunluğu ve kalınlığı kadar rulo yapıp şekil verelim....
Hamurumuz bitince yağı kızdıralım ve kroketleri çevirerek kızartalım... ( kızarırken biraz kabaracaklar )
PÜF NOKTALARI
1. Patetesler soğumadan rendelenecek yoksa özleşmiyor.
2. Mutlaka mısır nişastası kullanılmalı un ve buğday nişastası yağ çeker.
3. Çökelek içinde erimiyor ve yağsız olduğu için tercih ediyorum.
4. Kızartırken ocak çok harlı olmamalı yoksa dışı kızarıyor içi çiğ kalıyor bir de ocak kısık olmamalı yoksa yağ çekebilir...
Afiyet olsun............

Read the rest of the Post >
Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails