Güzel bir tarif şiddetle tavsiye edilenlerden...
Tek sorun ertesi güne kaldımı bayatlıyor...
250 gr tereyağı ve margarin
2 yemek kaşığı pakmaya
1 bardak ılık süt
1 kaşık şeker
aldığı kadar un
1 yumurta ( sarısını ayır )
Üzerine :
Çörekotu
tereyağını eritip biraz soğutalım.....
Bu arada bir bardak ılık sütü derince bir kaseye alara içine pakmaya şeker ekliyerek karıştırıp kabarmaya bırakalım....
Kabaran mayanın içine yağı ve sarısını üzeri için ayırdığımız yumurtanın akınıda koyup aldığı kadar un ile yoğuralım ...
Üzerini örterek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım....
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak şekillendirelip yağlanmış tepsiye dizelim...
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim ve önceden ısıttığımız fırında pişirelim...
Ilık veya soğyunca servis edelim..
Afiyet olsun........... Read the rest of the Post >