Güzel bir tarif şiddetle tavsiye edilenlerden...
Tek sorun ertesi güne kaldımı bayatlıyor...
250 gr tereyağı ve margarin
2 yemek kaşığı pakmaya
1 bardak ılık süt
1 kaşık şeker
aldığı kadar un
1 yumurta ( sarısını ayır )
Üzerine :
Çörekotu
tereyağını eritip biraz soğutalım.....
Bu arada bir bardak ılık sütü derince bir kaseye alara içine pakmaya şeker ekliyerek karıştırıp kabarmaya bırakalım....
Kabaran mayanın içine yağı ve sarısını üzeri için ayırdığımız yumurtanın akınıda koyup aldığı kadar un ile yoğuralım ...
Üzerini örterek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım....
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak şekillendirelip yağlanmış tepsiye dizelim...
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim ve önceden ısıttığımız fırında pişirelim...
Ilık veya soğyunca servis edelim..
Afiyet olsun...........
13 yorum:
ellerinize sağlık yıldız hanım nefis olmuşlar her hallerinden bellii:)))
sizce yarına kalma durumu söz konusu olabilir mi.biz içine katkı malzemeleri katmadığımız için bayatlıyorlar.Urfa ya doğru bir adet uzatsanız.
Canım ellerine sağlık misler gibi afiyet olsun kocaman öpüyorum.
Yıldızcığım Gülifer hanımı tanıyormusun? bende senin yanımızda olmanı isterdim canım:)
çörekler nefis görünüyor dediğin gibi çabuk bayatlıyorsa tüketilecek kadar yapmak en doğrusu olur sanırım ellerine sağlık afiyetle yiyin sevgiler
Evet Yildizcim kiz bebisimiz olacak, ablasi 35 ci haftamizdayiz insallah saglikla alcaz kucagimiza, hoscakal
Ellerine sağlık..
Bence de böyle güzel açmalar ertesi güne kalmaz :)
Sevgiler..
aaaaa Yıldızım sana vermeyipde kime vericem al hayrını gör verdim gitti:)))
beğenmene sevindim şekerim öpüldün
Yıldızcığım nefis görünüyor eline sağlık.Sevgiler.
Ellerinize sağlık. Çok süper görünüyor.
Saygılar.
eline sağlık...
ellerine sağlık
çok güzel görünüyor sevgiler
Elinize sağlık, sevgiler:)
Ellerinize sağlık. Tereyağlı açmayı çok severim, hatta bayılırım. Geçen gün annem yaptı, 2 tepsiyi bir günde 4 kişi bitirdik. Resimdeki tepsi burada olsa onu da yerdik :)
Yorum Gönder