Derindondurucuda her zaman haşlanmış hazır nohut bulundurmakta fayda var....Bir çok yerde kullanabiliyoruz....Özellikle pilava çok yakıştığını düşünüyorum....
Malzemeler :
2 bardak pirinç
1 bardak haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağ
½ çay bardağı sıvıyağ
tuz
Yapılışı :
Pirinçler yarım saat kadar tuzlu sıcak suda ıslatılıp yıkandıktan sonra tereyağ ve sıvıyağla birlikte iyice kavrulur...
Kavrulan pirinçlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ve nohutlar ilave edilir karıştırıp tuzunuda ekledikten sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir....
En az 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapılır...
Afiyet olsun.........
10 yorum:
nohutlu pilav bayılırım ellerine sağlık
ablacımm ellerine sağlık nohut pilava bayılırım bende:))
asma yapraklarını sormuşsun izmir bucadan ablacım, evlenince de bornovada olucaz kısmetse.. izmirli olucam yani:))
rica ederim soruların özel değil zevkle yanıtlarım..:)
bşirde kabak çiçekleri ezilmişler hani çok hırpalanmışlardı..dediğin gibi yaptık zaten recebin yani nişanlımın halası demişti ama canlandıramadık kargoda mahvolmuşlar..
beğenilerin için teşekkür ederim:))
ablacım zaten deli oluyorum tabiiki sadece buluşmalrda değil herzaman görüşebiliriz:) zevk duraım şeref duyarım sizi ağırlamaktan..
Canım en sevdiğim pilavlardandır çok sık yaparım.Ellerine sağlık su
num süper kocaman öpüyorum...
Nefis olmuş Yıldızcığım.Bazı şeyler dondurucuda olunca kurtarıcı oluyor. Eline sağlık.Sevgiler...
Pilavın her türlüsüne varım:) Hele nohutlu ya da tavuklu olanına:) Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
görmeyeli harika şeyler kaçırmışım ellerine sağlık.....
işler yoğundu görüşemedik....
hepsi çok güzel ellerine sağlık...
oy oy oy bugün pilav günü olmalı başka bir blogtada vardı eline sağlık acıktım senin yüzünden:)))))
nohutlu pilavı çok severim ellerine sağlık arkadaşım, bende Bursa'dan sevgilerimi gönderiyorum...
yıldız'cığım canım ne cok severım nohutlu pılavı ellerıne sağlık sevgiler:)
Yorum Gönder