Sayfalar

27 Mayıs 2010

GÖÇMEN PİLAVI

Malzemeler :
1 bardak pirinç
250 gr taze fasulye
1 kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
tane karabiber
tuz
Yapılışı :
Pirinçler sıcak tuzlu suya ıslatılır..
Taze fasulyeler yıkanıp ayıklanır ve çok az tuzlu suda 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yumuşayıncaya kadar haşlanır. Uygun bir kalıba yerleştirilerek aralarına arzu ettiğiniz kadar tane karabiber konur....
Pirinçler yıkanarak zeytinyağında kavurlan soğanların içine konarak iyice kavrularak taze fasulyelerin üzerine dökülerek yayılır...
Üzerini geçecek kadar sıcak su ve kararınca tuzu da konarak kısık ateşte üzeri kapalı olarak suyu çekinceye kadar pişirilir....
Demlendirdikten sonra servis tabağına ters çervilip çıkartılarak servis yapılır....
Afiyet olsun...

5 yorum:

Hilal dedi ki...

Yıldızcım görüntü muhteşem ellerine sağlık

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Yıldım çok guzel görünüyor en sevdiğim ikilidir taze fasulye ve yanında pilav:)bu tarıfte tam bana göre olmus ellrıne sağlık canım sevgiler:)

YETENEK-SİZİN dedi ki...

ablacım ne akdar güzel sunum yapmışsın öyle, pilavda leziz görünüyor

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika bir pilav olmuş afiyet olsun öpüyorum...

Unknown dedi ki...

bir ara buna yakın bir tarif denedim ama pek beceremedim.ama senin tarifi not ettim.ellerine saglık.

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails