Akşamdan temizleyip şeker dökerek hazırladığım çilekleri sabah 7 de pişirmeye başladım pazar sabahı misss gibi çilek kokusu ile evde olmak güzel :)
( resimlerin büyük halini görmek için resmin üstünü tıklayın )
Malzemeler :
1 kilo çilek
( mümkünse emiralem çileği )
1 kilo şeker
1 kaşık limon suyu
Yapılışı :
Çilekler ayıklanıp yıkanıp suları süzüldükten sonra tencereye bir kat çilek bir kat şeker dökerek bir gece bekletiyoruz.
Bir gece bekleyen çilekler sulanmış olacak...
Pişirmeye alabiliriz..
Pişerken üzerinde köpükler oluşacaktır bunları mutlaka hepsini kevgirle alarak pişmesine son beş dakika kala limon suyunuda ekleyip 45 dakika kadar pişiriyoruz...
Reçelimizi kavanozlara doldurup koyulaşıncaya kadar ( ortalama bir hafta ) kapakları açık olarak üzerleri toz almıyacak şekilde güneşlendiriyoruz...
Afiyet olsun...
24 yorum:
ablacım ellerine sağlık bu cumartesi bende reçel yaptımmm:))
afiyetle yiyiniz.ev yapımı gibi yok.ellerinize sağlık
Çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize,emeğinize sağlık.
Saygılar.
yıldızcım en sevdiğim lezzettir çilek reçeli hımm .tost ekmeğine az biraz labne üzerine çilek reçeli yemeye doyama :)) ellerine sağlık afiyet bal olsun
Yıldızcığım eline sağlık bende bu hafta yapmayı düşünüyordum paylaşımın için teşekkürler
Tam çilek zamanı. Hele de reçeli:) Ellerine sağlık. O kadar güzel gözüküyor ki! Heryer mis gibi çilek kokuyor sanki. Ben de dün yaptığım tatlının üstüne çilek sosu yaptım mis gibi koktu. Tekrar ellerine sağlık. Bu arada sayfamda sana bir ödülüm var. Alırsan sevinirim. Çok öptüm:)
hayatım kahvaltıya geliyorum.)))) ellerine sağlık..öpüyorum sevgilerimle
ELLERİNE SAĞLIK
O koku burnuma geldi yıldızcım. En seviğim 2. reçeldir. 1. şeftali:) eline sağlık
Eline sağlık ablacım çilek reçeli yapmayı unutmuşum bak iyiki hatırlattın geçmeden bende yapayım
Görüntü süpeerrr, eminim kokusu ve tadı da öyledir. Ellerinize, emeklerinize sağlık, afiyetle tüketin.
en sevdiğim reçel. Cam gibi pekte güzel görünüyor
Çok güzel görünüyor, çilek reçeli ve vişne reçeli favorilerimdir.
Yalnız üzerlerini güneşlendirme sebebi nedir acaba? Farklı bir etkisi mi oluyor? Annem de yapar ama sıcakken kapatır kapağını ki sıkıca tutsun.
Kahvaltı sofralarının kraliçesidir bence. Çok severim çilek reçelini. Tarifiniz tıpatıp benimki ile aynı. Ellerinize sağlık.
ohhh mis gibi kokmuştur mutfağın çok severim çilek reçelini. bu senede çilekler güzel olacağa benziyor. ilk alınanlar kokulu kokuluydu.
ellerine sağlık afiyetle yersiniz inş. öpüyorum canım
Sevsinler o fiyonklu kavanozu elle
rine sağlık canım.Tam mevsimi afiyetle yersiniz inşallah.Mutlu haftalar öpüyorum...
ellerine sağlık canım hımmm hımmm enfes reçelin kokusu buralara kadar geldi cuma günü bende yapacağım:)) sevgilerimle...
Çilek reçeline bayılırım...
çilek reçelinin pişerken ki kokusuna bayılırım.ellerine saglık.
Ellerinize sağlık. Ne güzel körpe çilekler. Çok ta severim....
yerim ben bu çilekleriiiiii
çilek reçelin harika görünüyor.bende yapıcam ama kararsız kaldım.çünkü bendeki tarifte 1 kilo çileğe yarım kilo şeker diyoo.ne yapıcam şimdi :(
Sevgili prenses
benim tarifim 1 kilo şekerle yapılıyor sen yarım kilo deyip karasız kalmışsın en iyisi ikisin ortasını yap yani 750 gr şeker kullan :))
Teşekkür ederim yıldız.denicem inş iyi olur.bu arada blogunu cok beğendim.paylaşımların için teşekkür.ellerine sağlık:)
Yorum Gönder