Sayfalar

17 Mayıs 2010

ÇİLEK REÇELİ

Akşamdan temizleyip şeker dökerek hazırladığım çilekleri sabah 7 de pişirmeye başladım pazar sabahı misss gibi çilek kokusu ile evde olmak güzel :)
( resimlerin büyük halini görmek için resmin üstünü tıklayın )


Malzemeler :
1 kilo çilek
( mümkünse emiralem çileği )
1 kilo şeker
1 kaşık limon suyu
Yapılışı :
Çilekler ayıklanıp yıkanıp suları süzüldükten sonra tencereye bir kat çilek bir kat şeker dökerek bir gece bekletiyoruz.
Bir gece bekleyen çilekler sulanmış olacak...
Pişirmeye alabiliriz..
Pişerken üzerinde köpükler oluşacaktır bunları mutlaka hepsini kevgirle alarak pişmesine son beş dakika kala limon suyunuda ekleyip 45 dakika kadar pişiriyoruz...
Reçelimizi kavanozlara doldurup koyulaşıncaya kadar ( ortalama bir hafta ) kapakları açık olarak üzerleri toz almıyacak şekilde güneşlendiriyoruz...
Afiyet olsun...

24 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım ellerine sağlık bu cumartesi bende reçel yaptımmm:))

aleyna dedi ki...

afiyetle yiyiniz.ev yapımı gibi yok.ellerinize sağlık

Fuat Gencal dedi ki...

Çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize,emeğinize sağlık.

Saygılar.

Sevil Şahin dedi ki...

yıldızcım en sevdiğim lezzettir çilek reçeli hımm .tost ekmeğine az biraz labne üzerine çilek reçeli yemeye doyama :)) ellerine sağlık afiyet bal olsun

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Yıldızcığım eline sağlık bende bu hafta yapmayı düşünüyordum paylaşımın için teşekkürler

Tümay Öztürk dedi ki...

Tam çilek zamanı. Hele de reçeli:) Ellerine sağlık. O kadar güzel gözüküyor ki! Heryer mis gibi çilek kokuyor sanki. Ben de dün yaptığım tatlının üstüne çilek sosu yaptım mis gibi koktu. Tekrar ellerine sağlık. Bu arada sayfamda sana bir ödülüm var. Alırsan sevinirim. Çok öptüm:)

Gönül dedi ki...

hayatım kahvaltıya geliyorum.)))) ellerine sağlık..öpüyorum sevgilerimle

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK

Saglıklımutfak dedi ki...

O koku burnuma geldi yıldızcım. En seviğim 2. reçeldir. 1. şeftali:) eline sağlık

KEYFESEYRAN dedi ki...

Eline sağlık ablacım çilek reçeli yapmayı unutmuşum bak iyiki hatırlattın geçmeden bende yapayım

Serap dedi ki...

Görüntü süpeerrr, eminim kokusu ve tadı da öyledir. Ellerinize, emeklerinize sağlık, afiyetle tüketin.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

en sevdiğim reçel. Cam gibi pekte güzel görünüyor

humeyra dedi ki...

Çok güzel görünüyor, çilek reçeli ve vişne reçeli favorilerimdir.
Yalnız üzerlerini güneşlendirme sebebi nedir acaba? Farklı bir etkisi mi oluyor? Annem de yapar ama sıcakken kapatır kapağını ki sıkıca tutsun.

Begonvilli Ev dedi ki...

Kahvaltı sofralarının kraliçesidir bence. Çok severim çilek reçelini. Tarifiniz tıpatıp benimki ile aynı. Ellerinize sağlık.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ohhh mis gibi kokmuştur mutfağın çok severim çilek reçelini. bu senede çilekler güzel olacağa benziyor. ilk alınanlar kokulu kokuluydu.
ellerine sağlık afiyetle yersiniz inş. öpüyorum canım

Unknown dedi ki...

Sevsinler o fiyonklu kavanozu elle
rine sağlık canım.Tam mevsimi afiyetle yersiniz inşallah.Mutlu haftalar öpüyorum...

Banu dedi ki...

ellerine sağlık canım hımmm hımmm enfes reçelin kokusu buralara kadar geldi cuma günü bende yapacağım:)) sevgilerimle...

Egeden Tarifler dedi ki...

Çilek reçeline bayılırım...

Unknown dedi ki...

çilek reçelinin pişerken ki kokusuna bayılırım.ellerine saglık.

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerinize sağlık. Ne güzel körpe çilekler. Çok ta severim....

Nilgün Komar dedi ki...

yerim ben bu çilekleriiiiii

prenses dedi ki...

çilek reçelin harika görünüyor.bende yapıcam ama kararsız kaldım.çünkü bendeki tarifte 1 kilo çileğe yarım kilo şeker diyoo.ne yapıcam şimdi :(

mandalincikmazi dedi ki...

Sevgili prenses
benim tarifim 1 kilo şekerle yapılıyor sen yarım kilo deyip karasız kalmışsın en iyisi ikisin ortasını yap yani 750 gr şeker kullan :))

prenses dedi ki...

Teşekkür ederim yıldız.denicem inş iyi olur.bu arada blogunu cok beğendim.paylaşımların için teşekkür.ellerine sağlık:)

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails