En hafif ve sağlıklı sebzelerden biriside kabaktır.....
Malzemeler :
1 kilo girit kabağı
1 çaybardağı zeytinyağı
5 domates
1 kurusoğan
1-2 diş sarmısak
½ demet dereotu
isteğe göre biraz salça
tuz
Yapılışı :
Kabaklar yıkanıp alacalı olarak soyulup küp küp doğranır. Tencereye zeytinyağını koyur içine kurusoğanı yemeklik doğranır..
Üzerine doğranmış kabaklar, kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesler, isteğe göre birazcık salça, ince kıyılmış sarmısaklar ve tuzuda ilave edilerek kısık ateşte ara sıra karıştırılarak pişmeye bırakılır...
Pişen kabakların üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis edilir..
Afiyet olsun.
13 yorum:
canım kabağa bayılırım ellerine sağ
lık enfes olmuş kocaman öpüyorum...
ablacım ellerine sağlıkk çok güzel görünüyor kavurman.. bal şeker olsunn:)
harika hafif bir tarif, teekkürler canım :)
biz de çok yaparız bunu. çocuklar zorla yerler ama olsun güzeldir kabak. afiyet olsun size de
Merak ettim şu girit kabağını. istanbul da var mı acaba . pazarda göremedim hiç. eline sağlık yıldızcım
canım eline sağlık çok pratik ve çok hafif bir yemek
yıldızcım ellerine saplık..bende bugün ekşilisini yaptım...afiyt olsun tatlım....
Zeytinyağlı yemekleri tüketmeyi seviyorum bende..En sağlıklısı..
Sende çok güzel yapmışsın,ellerine sağlık..
Bu arada sayfamda yayınladığım ödülün biri senin için haberin olsun :)
Sevgilerimle..
Sevgili Yıldız,
Ellerine sağlık, kabak kavurması nefis görünüyor.
Girit kabağına da bayılırım, o tombik tombik halleri ile dolmaya çok yakışır.
Sağlam yapısı olduğu için de tencerede pişerken kolay kolay eriyip, yok olmaz.
canım merhaba özlettin kendini:))))
ellerine sağlık
hımm nefis olmuş afiyet bal olsun
sevgiler fıstığıma
selam canım senin için bloğumda bir hediyem var alırsan sevinirim bekliyorum sevgiler
en sevdiğim yaz yemeğidir kabak kavurması ellerine sağlık
Yorum Gönder