Sayfalar

3 Temmuz 2010

ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Pilav sofraların baş tacı kimi yemekler olsun olmaz .....
Malzemeler :
2 bardak pirinç
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağı sıvıyağ
3-5 damla limon suyu ( beyazlık veriyor )
1 adet kesme şeker ( lezzet veriyor )
tuz
Yapılışı :
Piriçler sıcak tuzlu suda ortalama yarım saat kadar ıstalılarak yıkanır....
Tencereye sıvıyağ konarak tel şehriyeler esmerleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavrulur...
Yıkanan pirinçler ilave edilirerek 2-3 dakika daha şehriyelerle birlikte kavrulur....
Üzerine 2 ½ sıcak su ,kararınca tuzu , limon suyu ve kesme şeker eklenerek karıştırılır....
Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir.....
Suyu çekince en az 15 dakika demlenmeye bırakılır ......
Afiyet olsun........

7 yorum:

Anti-Kahraman dedi ki...

sunun icin babami bile vurabilirim.yeter ulan makarna makarna :))

derya dedi ki...

Canım mutlu hafta sonları ellerine
sağlık tane tane olmuş.Afiyet olsun
size öpüyorum...

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Yıldızcım eline sağlık ben yıldız şehriye ilede yapıyorum çok değişik ve şık oluyor.Sevgiler güzel bir hafta sonu diliyorum..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Pilav güzel görünüyor ellerine sağlık
sevgiler...

Evimin İncileri Belgin dedi ki...

Sevgili Mandalinçıkmazı,çok severiz tel şehriyeli, arpa ve yıldızlı şehriyeli muhteşem olur.Ufak bir dilim limon koyarım ben. Ancak limonsuyunu denemedim uygulayacağım.
Ellerinize emeğinize sağlık. Sevgiyle kalın....

fatma48-hazanyagmuru4 dedi ki...

olmaz olmassa olmaz helede fasulyenin yanında ellerine sağlık canım sevgiler

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Sevgili Yıldız,
Pilav nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Şehriyeli pilavı çok severim ama eşim beyaz pilav sever o yüzden pilavı hep şehriyeli pişiren annemde seve seve yiyorum.

Related Posts with Thumbnails