Pancarın rengine hayranım benzersiz bir renk ......
Malzemeler :
1 demet pancar ( 5-6 adet )
zeytinyağı
sarmısak
sirke
limon
tuz
Ölçü veremiyorum tamamen kendi damak zevkinize göre ayarlıyabileceğiz bir tur turşu ...
Yapılışı :
Pancalar saplarından ayırdıktan sonra ( sapların taze dallarınıda kullanabilirsiniz )
patetes gibi kabuklarını soyup yıkıyoruz....
Dilimleyip üzerini 2 cm geçecek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz...
Bir kasede sarmısağı tuz ile ezip içine sirke, zeytinyağı ve limon ekleyip iyice çırpıyoruz...
( aslında limon pek konmaz ama ben böyle yapıyorum biraz daha keskin oluyor ) Elde ettiğimiz bu sosu pancarlar biraz ılıyınca içine koyup karıştırıyoruz...
Soğuyunca yemeklerin yanına servis ediyoruz...
Afiyet olsun......
2 Şubat 2010
PANCAR TURŞUSU
Gönderen mandalincikmazi
Etiketler: mezeler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
PANCARIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYTOR...AM AHİÇ DENEMEDİM....ÇOK GÜZEL OLMUŞ....ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.....
Bayılırım rengine ve tadına. Bir pancar, bir de kırmızı lahana turşusunu evde bulundurmayı severim. Salataların üstünde şık duruyor
Yorum Gönder