Sayfalar

2 Şubat 2010

PANCAR TURŞUSU

Pancarın rengine hayranım benzersiz bir renk ......



Malzemeler :
1 demet pancar ( 5-6 adet )
zeytinyağı
sarmısak
sirke
limon
tuz
Ölçü veremiyorum tamamen kendi damak zevkinize göre ayarlıyabileceğiz bir tur turşu ...
Yapılışı :
Pancalar saplarından ayırdıktan sonra ( sapların taze dallarınıda kullanabilirsiniz )
patetes gibi kabuklarını soyup yıkıyoruz....
Dilimleyip üzerini 2 cm geçecek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz...
Bir kasede sarmısağı tuz ile ezip içine sirke, zeytinyağı ve limon ekleyip iyice çırpıyoruz...
( aslında limon pek konmaz ama ben böyle yapıyorum biraz daha keskin oluyor ) Elde ettiğimiz bu sosu pancarlar biraz ılıyınca içine koyup karıştırıyoruz...
Soğuyunca yemeklerin yanına servis ediyoruz...
Afiyet olsun......

2 yorum:

Şehnaz dedi ki...

PANCARIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYTOR...AM AHİÇ DENEMEDİM....ÇOK GÜZEL OLMUŞ....ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.....

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Bayılırım rengine ve tadına. Bir pancar, bir de kırmızı lahana turşusunu evde bulundurmayı severim. Salataların üstünde şık duruyor

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails