Sayfalar

9 Temmuz 2010

MAYDANOZ NASIL UZUN SÜRE DAYANIR ?


Maydanoz salatadan yemeğe bir çok yerde kullanılıyor ama bazen en lazım olduğu zaman birde bakıyoruz maydanozlar çürümüş özellikle yoğun çalışan hanımlar bazen buzdolaplarını takip edemiyebiliyor...Derin dondurucuya koymakta bir alternetif ama salata için uygun olmuyor işte bu gibi durumlar için ben maydanozları yıkayıp iyice kuruduktan sonra cam kavanoza koyup kapağını kapatıp buzdolabında bu şekilde ortalama iki hafta kadar kullanabiliyorum....


15 yorum:

mutfaktakizaman dedi ki...

aaa cok guzel bir fikirmiss:))saol canim..

Şehnaz dedi ki...

yıldız....harika bir fikir bu..bende bu yeşilliklerin hemen bozulmasından uzdariptin...verdiğin bilgiye teşekkürler...hemen yapmalıyım..öptüm canım...

Serap dedi ki...

Aynı yöntemi ben de kullanıyorum ama; tek fark ile ben ağzına bir dörde katlanmış peçete koyup, kapağı kapatıp ters çevirip dolapta bekletiyorum. Peçete içindeki nemi alıyor ve daha uzun ömürlü oluyor. Sevgiler.

zühra dedi ki...

Yıldız cım ben yıkamadan sadece ayıklıyorum peçeteyle sarıyorum ve kavanozda saklıyorum. Bir de bunu bir dener misin. Görüşürüz.

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

canım bende buzdolabı poşetıne koydugumda 1 hafta gıdıyor ama cam daha sağlıklı tabi.uzun surede saklamaya uygun.maydonoz yıkmaası zor oldugu ıcın hepsını yıkayıp öyle kaldırıyorum.her yemege salata yıka uğraş zor iş.sevgilerr:)

reyhane dedi ki...

Bu bilgiler çok işime yarayacak,teşekkürler..

mine dedi ki...

süper, derin dondurucuyu denedim çok fena oluyor, yemekte bile kullanmak hoşuma gitmiyordu
bu fikir çok iyi, teşekkürler

Banu dedi ki...

Yıldızcım hayırlı kandiller...
Canım harikasın bende bundan sonra maydanozu böyle saklayacağım... sevgilerimle....

Banu dedi ki...

Yıldızcım hayırlı kandiller...
Canım harikasın bende bundan sonra maydanozu böyle saklayacağım... sevgilerimle....

çeşnici Handan dedi ki...

Yıdızcığım verdiğin fikir için teşekkürler canım.

KİZHATCE dedi ki...

merhaba,çok hoş ve keyifli bir sayfanız var,elinize yüreğinize sağlık,sevgiler:)

YeMeK vAkTi dedi ki...

çok güzel fikir teşekkür ederim ben aldığım maydanozun bağı çok büyük olunca genelde dondurucuya atıyorum ama sizinkide süper bir fikir.

www.pemberehber.com dedi ki...

Aynen ben de böyle yapıyorum :) Gerçekten hem lazım olunca temizlemek zorunda kalmıyorum. Hem de yer kaplamadan güzel güzel duruyorlar.

Nurcan'dan Tarifler dedi ki...

süper bişeymiş ya bende dondurma kutusuna yıkayıp temızleyıp koyardım ama o da anca 2 gün giderdi böyle deneyim artık bundan sonra özellikle maydanoza bayılırım

Nurcan'dan Tarifler dedi ki...

süper bişeymiş ya bende dondurma kutusuna yıkayıp temızleyıp koyardım ama o da anca 2 gün giderdi böyle deneyim artık bundan sonra özellikle maydanoza bayılırım

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails