Sayfalar

5 Şubat 2010

PAPATYA KURABİYE


Malzemeler :

250 gr tereyağı veya margarin
1 tane yumurta
1 bardak pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 bardak nişasta
un
kakao
Yapılışı :
Marğarini eritelim ve soğutalım....
Kakao hariç diğer malzemelerle birlikte aldığı kadar unla yoğuralım......
Hamurdan papatyanın ortalarını yapmaya yetecek kadar bir parça hamura kakao ekleyip takrar yoğuralım....
Hamurdan minik parçalar koparılarak ortası kakaolu olacak şekilde papatya şekli verelim ve önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim..
Papatya kurabiyeleri tepsiden çıkarmak için acele etmeyin kopabilirler.....
Afiyet olsun....

3 yorum:

Asuman la dedi ki...

Bayıldım bunlara,papatya kokuları buralara kadar geldi mis gibi :)

sevgiler

KEYFESEYRAN dedi ki...

Ay ablacım bunlar harika nasıl yenir sunum çok çık pratik zeka işte bu harika

Unknown dedi ki...

gerçeğini aratmayacak şekilde sunmuşsunuz..
elinize sağlık

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails