Sayfalar

1 Şubat 2010

YUMURTALI EKMEK

Bayat ekmekleri değerlendirmenin bir şeklide ekmekleri yumurtalı ekmek olarak kızartmaktır özellikle kışın kahvaltı sofralarına pek bir uygundur :)Bilinen sevilen bir tarif ama sanırım biraz unutulmaya yüz tutmuş....Hafta sonu bayatlayan ekmeği görünce birden aklıma geliverdi iyide oldu uzun zaman olmuştu yapmayalı .......



Öyle çeşit çeşit malzemeye gerek yoktur pek bi mütevazidir yumurta , tuz sıvıyağ yeter ona ...

Malzemeler :

1 bayat ekmek ( dilimlenmiş )

3 yumurta

tuz

Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı :
Yumurtaları bir kaseye kırıp tuz ekleyip çırpalım...Sıvıyağı ocağa koyalım ve orta ateşte kızdıralım...Bu arda dilimlenmiş ekmekleri çırpılmış yumurtaya batırıp yağda her iki tarafınıda kızartalım ( ocak kısık veya harlı olmalı ideali orta derece )Kızaran ekmekleri kağıt havlu üzerine alalım... Soğumadan servis edelim ..
Afiyet olsun.....

6 yorum:

Şehnaz dedi ki...

ne kadar iştah kabartıcı bir görüntü...ellerine sağlık yıldızcım...

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA EN SEVDİĞİM KAHVALTILIKLARDAN BİRİDİR SİZİNKİDE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Gerçekten bayat ekmeleri değerlendirmenin en güzel yolu...ellerne sağlık canım...
Sevgiler...

www.gonuluncelezzetler.com/

nohut oda dedi ki...

bayılırım ramazan pıdelerıde cok lezzetlı olur boyle yapınca bıde annem ıcıne peynır koyar pıde dolması derız hatta..
ayy nerden aklıma geldıyse:))canım cektııı

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

İşte basit lezzetlerin de güzel olacağını gösteren bir örnek :) Mis gibi, kokusu burnuma geldi

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Çocukken anneannemin sabah kahvaltısı için yapıp getirdiği yumurtalı ekmekleri bana hatırlattınız.Ellerinize sağlık.Sevgiler.Mine

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails