Seramitok fırın tepsi ve kek kalıplarını duydunuz mu bilmem ama ben ilk denemem için bir adet yasemin kek kalıbı ve bir midi fırın tepsisi gönderildiğinde duydum....İlk elinize aldığınızda hafif olması sizi acaba yapışacak mı diye yanıltmasın ..Bu ürünlerin özelliği hafif kalıpları yağlamadan kullanılması....
NİŞASTALI KEK
nişastalı kek |
3 yumurta
1 bardak şeker ( arzuya göre 1 ½ bardak )
1 bardak yoğurt
½ bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
200 gr nişasta
1 bardak un ( yumurtaların ve unun cinsine göre bu oran artabilir )
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker ve vanilya şeker ile birlikte köpürünceye kadar önce yavaş sonra hızlı devirde mikser ile çırpalım...Yoğurt ve sıvı yağı da ilave ederek devam çırpalım daha sonra nişasta ,elenmiş un ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştıralım.....
Seramitok kek kalıbını yağlamadan kalıba dökelim...Önceden ısıtılmış 175 -180 derece fırında ortalama 40-45 dakika pişirelim ...Pişme süresi ve kekin kabarması sizi yanılmasın mutlaka kürdan testi yapın....
Kürdan testi nasıl yapılır ?
Piştiğini düşündüğünüz kekin içine bir kürdan batırın eğer kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.....
Afiyet olsun....
4 yorum:
ellerine sağlık çok güzel görünüyor
eline sağlık yıldızcım çok güzel görünüyor
kalıbı güle güle kullan
hiç duymadım.
sonuç nedir acaba, yapiştı mi??
meraklı anne
Nişasta kekleri yumuşacık yapıyor, çok seviyorum o dokusunu :) Ellerine sağlık. Hayırlı Ramazanlar.
Yorum Gönder