Ramazan'a sayılı zaman kala iftar sofralarında misafirlerinize fırın makarna yapmayı düşünüyorsanız biraz değişik sunmaya ne dersiniz ?
Kolay yapılışı,şık sunumu ve lezzeti ile misafirlerinizin beğeneceği bir tarif....
değişik fırın makarna |
1 paket makarna ( pipet gibi olanlardan )
2 det kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet patlıcan
1 kase yoğurt
3 yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
tuz
fırın makarna |
Yapılışı :
Makarnaları tuzlu suda haşlayarak süzelim.. Bu arada biberleri ve uzun şeritler halinde hazırladığımız patlıcanları kızartarak biberlerin kabuklarını soyalım ve uygun bir tepsiye istediğiniz gibi yerleştirin...
Sebzelerin üzerine haşladığınız makarnayı yerleştirelim...
Yoğurt , yumurta ve sıvı yağı karıştırarak makarnaların üzerine dökerek her tarafına iyice yayalım ve 180 derece fırında ortalama 20 dakika kadar pişirelim....Servis tabağına tepsiyi ters çevirerek sunuma hazır edelim ve dilimleyerek servis edelim...
Afiyet olsun.....
14 yorum:
Yıldız Hanım, elinize sağlık, çok renkli bir sunum olmuş, sebzelerin tadı da farklı bir lezzet vermiştir.
Bayıldım bu fikre , sevgiler
Mükemmel bir görsel şölen ...
Ellerinize sağlık...
Sevgilerimle...
Mımm nefis..Nasılda süslü bir makarna bu böyle bayıldım..ellerinize sağlık..
Değişik bir sunum olmuş, kızaran sebzelerle de lezzeti artmıştır..Ellerine sağlık canım..
Resme ilk bakınca yaş pasta zannettim ama makarnayı da severim sebzeli hemde, çok şık ve leziz görünüyor. Ellerine sağlık Yıldızcım :)
oh mis ..bu ne güzellik afiyet olsun bayıldım vallahi.ellerine sağlık
tablo gibi olmuş, elinize sağlık...
Çok güzel bır tarif olmuş,görüntüye bayıldım.Ellerıne saglık, fikir harıka.
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :)) bana da beklerim limonnagaci.blogspot.com
Süper fikir tuttum ben bu süslüyü :) Ellerinize sağlık sevgiler. Hayırlı ramazanlar
Harbiden pek süslü pek güzel olmuş bayıldım. Ellerine sağlık Yıldızcım
Nefis bir görüntü olmuş ellerine sağlık Yıldız'cığım.Sevgilerimle..
makarna pastaaaaaa:)
Harikasın, ne şık bir sunum.Tam elişleri için uğruyorum,hoppp yeni bir tarif. Eline sağlık,Yıldız'cım.
Yorum Gönder