Değişik bir pilav yapmanız gereken sadece şehriye yerine çiğdemleri kavurmak.....
Malzemeler :
Pirinç
sıvıyağ ( normal yapışınızdan biraz eksik kullanın çünkü çiğdem zaten yağlı ağır olabilir )
3-5 damla limon suyu ( renginin beyaz ve tane tane olması için )
1 adet kesme şekeri ( daha lezzetli olması için )
Yapılışı :
Bidiğiniz gibi pilavı pişiriyoruz...
Tek fark şehriye yerine çiğdemleri kısık ateşte sıvıyağla kavurmak...
Afiyet olsun.........
Not : Bazı arkadaşlarım bu tarifi verince çiğdem nedir diye sormuş....
Çiğdem ayçiçeği demek .... Biz Ege'liler ayçiçeğine çiğdem deriz :) Kuruyemişcilerde hazır ayıklanmış küçük torbalar içinde satılıyor....
8 Mart 2010
ÇİĞDEMLİ PİLAV
Gönderen mandalincikmazi
Etiketler: Pilavlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Yıldız'cım çiğdem dediğim çekirdek midir:? Çok enteresan bir tarif olmuş. vallahi tebrik ederim. Sevgiler
ellerinize sağlık.çiğdem ne oluyor acaba.sevgiler.
canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
Dünya kadınlar günün kutlu olsun
iyi haftalar
sevgiler
Yıldız'cığım canım benım bende önce pialvın ıcınde çiğdem neresınde dıye bakındım:)egede çekirdege çiğdem dıyorlardı değil mi:)çok değişik olmus canım ellerıne saglık.
yıldızcım bende çiğdemin ne olduğunu yeni öğrendim......çok farklı olmuş..ellerine sağlık canım..seninde kadınlar günün kutlu olsun.....sevgiler canım...
hiç denemedim ama muhakkak deneyeceğim yıldızcığım ellerine sağlık canım sevgiler...
ben blog isminize bayıldım elinize emeğinize sağlık bende yeniyim desteğinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. sayğılarımla
Yorum Gönder