Sayfalar

19 Ocak 2010

HAVUÇ TATLISI

Bu gün tarif kardeşimden

Kendisi Almanya'da yaşıyor maalesef yaptığı bu güzel tatlıyı tadamıyoruz ama teknolaji sağolsun tadamasakdan en azından görebiliyoruz :)




Malzemeler:

500 gr havunç

1 su bardağı şeker

5-6 adet bisküvi/ben etimek kulandım

1/2 cay bardağı ince çekilmiş fındık

1 paket krem şanti

1,5 cay bardagi su

1,5 çay bardağı hindistan cevizi

Yapılışı :



Havunçları rendeleyip su ve şekerle tencerede 15-20 dak. pisirin (suyu koyulasincaya kadar)Soğuduktan sonra icine bisküvileri/etimekği, un gibi ufalayıp fındıklarla beraber ilave edelim. Karıştırıp 20x25 cm ölcülerindeki kaliba yayalım. Üzerine hazırladığımız krem santiyi aynı sekilde yayalım. Hindistan cevizini serpip buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın....

Afiyet olsun...

1 yorum:

SEVGİ dedi ki...

top top olanın dilimli hali...
değişik bir sunum olmalı bu şekildede denemeye değer..
sevgilerle..

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails