Sayfalar

25 Ocak 2010

POĞACA




Malzemeler :
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta ( birinin sarısını ayır )
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz ( silme )
1 pk kabartma tozu
aldığı kadar un
rendelenmiş peynir ( içi için )
Yapılışı :
Tereyağ eritilip ılımaya bırakılır ...
ılıyan tereyağın içine 1 çay bardağı sıvıyağıda ekleyip karıştırılır.
Yumurtalar eklenip ( birinin sarısını ayır ) yoğurt ve tuzunuda ekleyip karıştırılır...
Aldığı kadar un ve kabartma tozuda eklenip yumuşak bir hamur elde edilir...
Hamurdan mandalin büyüklüğünde parça koparılarak avuç içinde açılır ve içine rendelenmiş peynir konarak kapatılıp şekillendirilerek yağlanmış tepsiye dizilir....
Hamur bitinceye kadar bu işlem tekrarlanır ve üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında üzerleri kızarıncaya kadar fırınlanır...
Afiyet olsun..........

4 yorum:

Unknown dedi ki...

poğaçalarda pastaneden alınmış gibi ..
kıyır kıyır sıcacık sabah sabah bir iki tane alsam nooooolur ??

bilge dedi ki...

sevgili yıldız bir şeyler yapmak istediğimde sıkışınca sana geliyorum ne güzel tariflerin ellerine sağlık benim gibi yemek yeme özürlü bir insanın bile iştahını açıyorsun sevgi ve dostlukla...

lezzet sefasi dedi ki...

Harika gorunuyor misgibide kokuus vardir simdi o pogacalarin.
Sevgiler,
Sefa

eldivenlerim dedi ki...

pastane poçalarına benziyor, çayın yanına harika bir lezzet, ellerine sağlık arkadaşım.....

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails