Sayfalar

15 Ocak 2010

ELMALI TURTA



Malzemeler :
125 gr tereyağı
2 yumurta
1 bardağa yakın şeker
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
İç malzemesi için :
3 elma
3 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı :
Öncelikle iç malzemeyi hazırlıyoruz ki soğusun...Bunun için elmaları rendeleyip şeker ile birlikte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz ve içine tarçın ekleyip soğumaya bırakıyoruz..Arzu ederseniz bu harca diri dövülmüş ceviz de ekleyebilirsiniz...Tereyağı ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz içerisine teker teker yumurtaları kırarak devam çırpıyoruz daha sonra diğer malzemeleri ekleyip elimizle hamuru aldığı kadar un ile toparlıyoruz....Hamurun 4/1 ni koparıp buzdolabında iyice sertleşinceye kadar bekletiyoruz..Bu arada orta boy yuvarlak bir borcamı yağlayıp hamurumuzu merdaneyle açıp 2 parmak kadar duvar yaparak tepsiye yerleştiriyoruz ....Önceden hazırladığımız elmalı harcı bu tepsiye yayıyoruz ve üzerine buzdolabında bekletiğimiz hamurumuzu rendeleyip orta dercede ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar fırınlıyoruz...Pişen turtamısın üzerine pudra şekeri serperek soğuyunca servis ediyoruz...
Afiyet olsun....

6 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

yıldız cım hayırlı cumalar canım.
bir süredir uğrayamıyorum sen de maşallah konular bolca açılmış emekler sergilenmiş. ellerine sağlık .yumurta da çok ilginç geldi bu arada. daha neler çıkacak bakalım:)))
öpüyorum sevgiler

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım merhaba..Turta harika görünüyor..Ellerine sağlık..Mutlu kal..

Şehnaz dedi ki...

YILDIZCIM MERHABALAR CANIM,YİNE HARİKALAR YARATMIŞSIN..ELMA DİENİNCE DURAMIYORUM..ÇÜNKİ ÇOK SEVİYORUM MEYVELİ TATLARI..ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

Sevil Şahin dedi ki...

elmalı bir şey yemeyeli çok oldu kız bak canım cekti şimdi işin yoksa eve gidince elmalı turta yapıcam uf ya yıldız ne yaptın..
zaten cok yorgunum :((

güzüş dedi ki...

tamam tutrta çok güzel görünüyor falan ama kmsenin yaptığı yok o kesin, boş laf sevmem icraati konuşalım.Mesela turtayı kalıptan bütün olarak mı çıkardınız,eğer öyleyse nasıl çıkardınız?

mandalincikmazi dedi ki...

Sevgili Güzüş,
resimdede gördüğün gibi turtayı bütün olarak kalıptan çıkardım deneyip kalıptan çıkarmakta zorlanırsan dilimleyip dilim dilim spatula ile kalıptan çıkarabilirsin....

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails