Malzemeler :
Sarmısak
zeytinyağı
tuz
Yapılışı :
Kapaklı bir küçük bir sahana sarmısakları kabuklarını soymadan taneleyip koyuyoruz...
Üzerine sarmısakların miktarına göre zeytinyağı ve tuz ekleyip kapağını kapatarak ara sıra çalkalayarak patlatıyoruz bu işlem 3-5 dakika arası sürebilir..( Nar gibi kızarması gerekiyor )
Soğumadan sarmısakları uç kısmından tutup kabuklarından dişimizle sıyırarak yiyoruz..Arasıra severseniz yağınada ekmek bandırabilirsiniz...
Afiyet olsun.....
14 Ocak 2010
SARMISAK PATLATMASI
Gönderen mandalincikmazi
Etiketler: kahvaltılıklar, Yıldız'dan fikirler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Sarımsağı çok severim alatımda o kadar güzelki canım çekti...Nefiss ellerine sağlık...
Sevgiler...
çok ilginçhiç duymamıştım.... ben severim sarımsak yemeyi ama kokuyor ... böyle kokmaz hem
Sarmısak pişincede vitamini kaybetmezmiş bende kebabını yapıyorum aynen blogumdaki soğan kebabı gibi hemen bunu da deniycem ellerinize sağlık
sarımsağı çok sevenlerdenım bende,her yemeğe katıyorum ,buda enteresanmış,bol kokulu hohhhh:)
Sarımsak vazgeçilmezlerimdendir.Ama ilk defa duydum,közlemeside güzel olur.Size bu tarif için çok çok teşekkür ederim.Gönlüm gönlüme yakın geldi,artık sarımsak kardeşi ilan ettim sizi,Saygı ve sevgiler benden......
ilginc bir tarif, guzel oldugundan eminim,birde koy ekmegi ile yenirse offff harika olur.
ellerinize saglik.
Sevgiler,
Sefa
Bu nasıl güzel ve ilginç bir tarif böyle. Lezzet Sefası'na katılıyorum köy ekmeğini banacan yağına, ooohhhh mis mis mis!
merhaba arkadaşım çok ilginç geldi bana mutlaka denicem her türlüsü çok faydalı doğal antibiyotik herkese şifa olsun sevgiler www.nesice.blogcu.com
Yorum Gönder